jasno i glasno / Andrija Hebrang: 'Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih'

Image

'Kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960', kaže Hebrang

26.3.2017.
9:45
VOYO logo

Dugogodišnji HDZ-ovac Andrija Hebrang komentirao je nadolazeće lokalne izbore u Zagrebu, piše Večernji list.

Bruni Esih ranije je već svojevrsnu potporu dao Zlatko Hasanbegović, a podupire ju i nekoć utjecajni, a danas pasivni HDZ-ovac Andrija Hebrang. Potporu joj je izrazio na promociji knjige novinara Tihomira Dujmovića, a potvrdio je to i za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Plenković za RTL Danas: 'Članovi HDZ-a koji budu radili protiv naših kandidata, za to će snositi posljedice'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Borba Brune Esih i Drage Prgometa odlučit će u kojem će smjeru ići HDZ

“Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam” – rekao je Hebrang. On, nastavio je, neće sudjelovati u njezinoj kampanji za zagrebačku gradonačelnicu jer ne sudjeluje ni u jednoj kampanji izvan HDZ-a. Zbog podrške Bruni Esih, Prgometovoj protukandidatkinji, ne očekuje, kaže, nikakve posljedice jer u HDZ-u nije ni na kakvoj funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji značaj imaju grobovi komunističkih žrtava na lokalnim izborima koji bi trebali imati fokus na komunalnim temama, Hebrang je rekao da je Esih i saborska zastupnica te da je spektar tema koje ona zagovara širok. U emisiji kontroverznog Velimira Bujanca, koji je medijski pokrovitelj Brune Esih, otkriveno je da će na njezinoj listi za zagrebačku Skupštinu biti i majka Jean-Michelea Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je poginuo braneći Vukovar – Lyliane Fournier. Izgleda da će se u kampanji te popularne desničarke najvećim dijelom pucati na domoljubne emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo