nakon uhićenja Horvata / Andrija Jarak pred USKOK-om: Ministra su doveli u Remetinec, kasnije ide na ispitivanje u USKOK

Ako Horvat prizna inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, onda će ga sigurno pustiti da se brani sa slobode

19.2.2022.
13:40
VOYO logo

RTL-ov reporter Andrija Jarak javio se ispred zgrade Uskoka te odgovorio gdje je ministar graditeljstva. 

"Stigao je u pritvor na Oranicama odakle će ga dovesti u sjedište USKOK-a na ispitivanje s odvjetnikom. Ako Horvat prizna inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, onda će ga sigurno pustiti da se brani sa slobode. Ako odbaci inkriminacije, onda ide uobičajena procedura, predat će ga policijskom nadzorniku, a sutra će ga odvesti na ročište na Županijski sud u Zagrebu gdje će odlučivati o određivanju istražnog zatvora",izvjestio je Andrija jarak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se vrlo malo zna o slučaju, te je ponovio kako je premijer Plenković pozvao glavnu državnu odvjetnicu da objasni što se ministru stavlja na teret.

"Za sad znamo da je riječ o poticajima iz 2018- godine i da je riječ o poticajima za male i srednje poduzetnike ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna. Spominju se dva konkretna slučaja od po 200 tisuća kuna. U tom kontekstu spominje se i potpredsjednik Vlade Milošević jer je postojao program koji se tiče nacionalnih manjina. Velika je vijest da je ovo drugi put u hrvatskoj povijesti da je uhićen aktualni ministar. Prvi put to je bilo 27. siječnja 2000. godine, kada je uhićen tadašnji ministar turizma Ivan Herak koji je pet mjeseci proveo u istražnom zatvoru. Premijer Plenković obrušio se na pravosuđe, kaže indikativan je tajming uhićenja i to u tjednu kad je hrvatska polučila nekoliko uspjeha", rekao je Jarak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Plenković implicira da HDZ-ova "šapa nije na pravosuđu", ali nije odgovorio tko onda kontrolira pravosuđe i postoji li odmetnuti dio pravosuđa. 
"U svakom slučaju, veliki skandal koji se povezuje s nekoliko slučajeva, sve se vrti oko vjetroelektrana, sve to za sada plete mrežu, ukazuje na indicije i zatvara se krug", rekao je Jarak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo