policija moli za pomoć / Ane nema već 27 dana, a u obitelji se izmjenjuju kontradiktorne izjave i međusobne optužbe

Zbog nje je pretražena Sava, dignut helikopter, specijalna policija, vatrogasci i Gorska služba spašavanja, saslušani brojni svjedoci, no 26-godišnjoj Ani Topić iz Zagreba i dalje nema traga. Misteriozno je nestala prije 27 dana. Zagrebačka policija koja vodi slučaj, moli za pomoć. Slažu mozaik od šarolikih i kontradiktornih priča. Svatko svoju, članovi obitelji i prijatelji - ispričali su i RTL-u

20.7.2015.
22:40
VOYO logo

Ni njezin osmijeh, ni Anu koja ga je uvijek nosila, nitko nije vidio punih 27 dana, od srijede 24. lipnja - kad je nestala.

"Sve mi je gore i gore, šta da vam kažem više, meni je kao majci najteže", rekla je Anina majka Marija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka i brat jedni su od posljednjih koji su je vidjeli prije nego je, kažu, rekla 'volim vas', pa s torbicom otišla iz stana.

U srijedu navečer na zagrebačkom Mostu mladosti jedan je par pronašao Aninu torbu. Iako su u njoj bili njezini dokumenti, vratili su je tek nakon četiri dana, ne policiji nego obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je pronađenu torbicu tada, nekoliko dana od nestanka, kažu - dala na pregled policiji. A odmah jutro nakon nestanka za Anu se zabrinuto došla raspitivati kolegica, pokušavajući utješiti njezinu majku.

"Kaže valjda će se Ana pojavit, doći će Ana. Ja sumnjam da će doći dok je ostavila torbu, a bratu je rekla 'evo ti mobitel' i ostavila naočale", zabrinuta je Marija.  

Nestanak je policiji prijavljen nakon 22 sata. Tada je krenula potraga. Tragom torbice na Mostu mladosti detaljno je pročešljan teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo se do informacija temeljem kojih smo obavili detaljan pregled korita Save te je u cilju bržeg pronalaska korišten i helikopter MUP-a. U traganje za nestalom uključeni su i pripadnici Specijalne policije, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb i Hrvatske gorske službe spašavanja", navodi se u piopćenju PU zagrebačke. 

No ništa nije urodilo plodom, a Ani i dalje nema traga. Njezina obitelj iz Popovače, dvije sestrične i stric pokrenuli su široku akciju na internetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi oni neke stvari trebali znati, znači brat i majka, oni su dio obitelj. Ona je bila zadnjih mjesec dana kod nje u stanu, ako je bilo nekakvih problema ili sukoba, mislim da bi oni sve to trebali reći", rekao je stric nestale Ane Ivo Topić

Skupa s Anom iz stana je, tvrde u obitelji, nestala i putovnica, no njen dao je izjavu koja opovrgava istinitost njihovih tvrdnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam osobno vidio putovnicu, nedjeljom kad sam bio kod nje u stanu na razgovoru, vidio sam njenu putovnicu koja je bila u stanu nakon njena nestanka", dodao je Ivo. 

Jedan od onih koji Anu jako dobro zna je i Anto. Dvije je godine živjela s njegovom obitelji, posljednjih šest godina radila u njegovoj voćarni na Vrbiku. I nikad nije izostala s posla. Kaže kako je ona uzorna cura o kojoj ne može reći ništa loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj dan kad je nestala ona je odradila prvu smjenu, radila je do dva, vesela, nasmijana, koncentrirana. Moje je mišljenje da u obitelji znaju puno toga što se dogodilo taj dan kad je ona nestala, ali to skrivaju", rekao je Anto Pranjić, vlasnik voćarne u kojoj je Ana radila. 

Iz njene obitelji opovrgavaju takva nagađanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema Boga da je takvo nešto u pitanju, to su samo priče ili laži koje netko širi. Ili ju je netko oteo ili je sama sebi nešto učinila, nešto je od to dvoje", zaključila je majka Marija.

Što je od to dvoje, ili nešto treće, istinito, zasad je sve nagađanje. Sve koji znaju bilo što o Ani - policija moli da im jave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike