RUŠENJE PRORAČUNA / Anka Mrak Taritaš: Konačan cilj je da Milan Bandić izađe na izbore za gradonačelnika

Ako budemo dosljedni, Bandić neće imati 26 ruku za proračun, poručila je čelnica GLAS-a

12.11.2018.
21:44
VOYO logo

Gošća RTL Direkta bila je Anka Mrak Taritaš, predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, inače i saborska zastupnica te predsjednica GLAS-a.

Dug je put do rušenja gradonačelnika, vjerujete li da ćete ikad stići do kraja tog puta s obzirom na to da je proces rušenja jako kompliciran?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put putujemo, svima kazujemo i uvjereni smo da samo tako možemo doći do cilja, a cilj je da Bandić izađe na izbore za gradonačelnika, to je konačan cilj.

Postupak je složen?

To je nama naš lex šerif dao i mi sukladno zakonu postupamo i postupat ćemo i to je jedini način.

Nije li malo isforsirano govoriti o rušenju proračuna, a da proračun niste ni vidjeli - možda je najbolji?

Da, nakon tih 15-ak godina, nakon što je šestomjesečno izvršenje proračuna pokazalo koliko je otišlo za komunalne projekte, koliko za razne udruge, kupovanje vijećnika, saborskih zastupnika, za bildanje stranke … teško je vjerovati da se sad sve promijenilo i da ćemo sad na kraju godine dobiti savršen proračun. To ne možemo vjerovati. Znamo kako gradonačelnik s njime postupa – točno onako kako on hoće. Već smo u nekoliko navrata glasali protiv i proračuna i rebalansa i jednako tako ćemo i u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li na tom putu računati na Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih? Oni su danas rekli da će vam dati potpise za raspuštanje Skupštine.

To je jedna šarena laža. Zgodno je biti oporba tjedan dana, još je zgodnije biti dopodne vladajući, a popodne oporba - njihova članica stranke je gradska pročelnica za kulturu tako da oni do četiri podržavaju vlast, a onda su od četiri popodne do osam ujutro drugi dan valjda oporba. Moći će dići svoje ručice protiv proračuna. Bandiću za proračun treba 26 ruku.

Bandić je, vidimo u Saboru, vrlo vješt - ako mu usfali ruka, ima li kod vas u oporbi, ne mislim samo na GLAS, krtica?

Mi četiri oporbena kluba smo se našli, imali smo sastanak, jasno smo dogovorili kako dalje. Ako budemo dosljedni, Bandić neće imati 26 ruku za proračun.

Je li ekipa iz SDP-a homogena, vidimo što se događa?

Zasad se čini, ali da - postoje prebjezi i u Skupštini i Saboru. Ali nadajmo se da ćemo odraditi posao s kojim smo krenuli do kraja i da će konačni cilj biti postignut. Nije to daleko – to je za otprilike četiri tjedna, sve će se vidjeti.

Zašto mislite da bi na izborima za Skupštinu oporba bolje prošla?

Cijelo vrijeme ukazujemo na probleme u Zagrebu, i ovdje smo upozoravali na problem s otpadom – ja sam jednom rekla da bi Bandiću bilo neusporedivo bolje da skuplja otpad u gradu, a ne otpadnike u Saboru. Još kad krenu oko rotora problemi s prometom. Kad idete gradom, ljudi su nezadovoljni, još uvijek i sad toliko nakon izbora kažu - napravite nešto. Ja kažem - vrlo rado, ali ja sam oporba, a da biste mogli nešto napraviti, trebate imati priliku za upravljanje gradom. Ono sada ne ide u korist građana, ali ide u korist Bandića Milana.

Računate na prometnu gužvu u gradu zbog rotora?

U strahu sam od te prometne gužve, koja će biti, ona je neminovna. Uvijek nekako mislim da treba slušati one koji o tome nešto više znaju, prometni stručnjaci upozoravaju na gužve. Pa nije Bandić najpametniji na svijetu da zna bolje od svih prometnih stručnjaka, bit će svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo