Što vi mislite? / [ANKETA] Dok kafići nemaju ni 'kavu za van', na gužve na Sljemenu se žmiri - je li riječ o dvostrukim kriterijima?

Image
Foto: Screenshot/Facebook ,Twitter

Podsjetimo, na snazi je zabrana okupljanja više od 25 osoba na otvorenom

4.2.2021.
11:44
Screenshot/Facebook ,Twitter
VOYO logo

Već danima u javnosti traju polemike oko nekih nelogičnosti u epidemiološkim mjerama, te su sve glasniji zahtjevi, koji su izraženi i na jučerašnjem prosvjedu poduzetnika na središnjem zagrebačkom trgu, da se mjere popuste i da se primjerice ugostiteljima dozvoli rad.

Ni gostovanje ministra Davora Božinovića u RTL-u Danas, kada je objašnjavao razliku između bazena i teretana, nije pretjerano uvjerilo građane, od kojih mnogi smatraju da mjere nemaju smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najglasnijih točki prijepora jest odredba da kafići već mjesecima ne smiju raditi, pa čak ni nuditi kavu 'za van' jer se Stožer boji da će to dovesti do masovnih okupljanja, dok 'kavu za van' prodaju i restorani, slastičarnice, pa i benzinske pumpe.

A najnovije snimke sa Sljemena, primjerice pokazuju da se pravilo pridržavanja distance i ograničenja dozvoljenih okupljanja ne poštuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ogromnim gužvama u redovima za karte, kao i u redu za žičaru (dva reda se zbog loše organizacije prodaje karata isprepliću), da ne govorimo. Neki epidemiolozi pravdaju to činjenicom da su skijaši na otvorenom prostoru, no, podsjetimo, na snazi je mjera zabrane okupljanja više od 25 ljudi na otvorenom prostoru. 

Zbog toga se valja zapitati zašto podružnica Zagrebačkog holdinga za upravljanje sportskim objektima nije osigurala redare koji bi ljude u redovima držali na distanci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je otvoreno skijalište, građani željni snijega i snježnih radosti već su okupirali sanjkalište na Činovničkoj livadi: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo