'Većina odlučuje' / Ante Gotovina komentirao predsjedničke kandidate: 'Živimo u demokratskom društvu'

Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji je nazočio završnoj svečanosti na Kninskoj tvrđavi

28.10.2019.
16:38
VOYO logo

Dolaskom u Knin, 43 novih vođa Hrvatske vojske u ponedjeljak je uspješno završilo šestotjednu zahtjevnu obuku čija je kruna bila hodnja iz vojarne u Udbini do Kninske tvrđave.  Ondje će polaznicima Središta za razvoj vođa "Marko Babić" biti uručene značke i diplome o završenoj obuci, priopćeno je iz MORH-a.

Tijekom 32 sata pješačenja kroz tri županije, odnosno prelaska 88 kilometara, pripadnici Hrvatske vojske još jednom su dokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma i obučenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak u stari kraljevski grad Knin, kako su rekli polaznici Središta za razvoj vođa "Marko Babić", podsjetio ih je na njihove prethodnike iz HV-a i na iskustva iz Domovinskog rata. Poručili su da su im tijekom hodnje glavni izvor snage i motivacije bili vođe iz Šepurina i junaci iz Domovinskog rata, navode iz Ministarstva obrane RH.

Uspjeh prvog naraštaja motivacija svim hrvatskim vojnicima

Zapovjednik Središta za razvoj vođa "Marko Babić" pukovnik Tomislav Kasumović rekao je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija i i drugim pripadnicima HV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središte za razvoj vođa "Marko Babić" na Udbini ustrojilo se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po uzoru na Središte za specijalističku obuku dočasnika "Damir Tomljanović Gavran" koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

Ministar Krstičević i Ante Gotovina na svečanosti na Kninskoj tvrđavi

Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji je nazočio završnoj svečanosti na Kninskoj tvrđavi gdje će polaznicima biti uručene značke i diplome u uspješno završenoj obuci, navode iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Gotovina je u Kninu kratko komentirao i predsjedničke izbore.

"Živimo u demokratskom društvu, svaki knadidat ima program, on brani svoj program, mi slušamo i na kraju većina odlučuje kome će dati prednost", rekao je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo