janica kao doministrica / Ante Kostelić: 'Intencija ministra je vjerojatno bila izabrati nekoga protiv koga će rijetko tko dići glas'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku', kazala je Janica Kostelić

26.4.2016.
7:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer glasno odjeknulna informacija kako će najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara Janica Kostelić postaje pomoćnica za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, ona sama komentirala je medijske natpise. 

Image
zaokret u karijeri /

Janica Kostelić ulazi u Vladu: bit će pomoćnica ministra Šustara zadužena za sport

Image
zaokret u karijeri /

Janica Kostelić ulazi u Vladu: bit će pomoćnica ministra Šustara zadužena za sport

"Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih. Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i ne prenesem svoje iskustvo. Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene", rekla je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su se i članovi njezine obitelji osvrnuli na zasokret u karijeri proslavljene hrvatske skijašice.

"Janica je dugo razmišljala da li će prihvatiti tu ponudu jer je to sasvim novi teren za nju. No, ona je naučena na ozbiljan rad i sama mi kaže da vjeruje da može pokrenuti stvari", istaknuo je njezin brat Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što bih vam rekao, no znam da ju smeta da se maše samo parolama i da je je opsjednuta time da se sport za mlade što bolje organizira. Ona je jako marljiva i inteligentna i sigurno će se za to založiti. Očito je da su Janicu izabrali jer je veliko sportsko ime. A to je vjerojatno i bila intencija ministrova prijedloga kojeg još ovog tjedna treba potvrditi Vlada - izabrati nekoga protiv koga će rijetko tko dići glas", smatra njezin otac Ante Kostelić.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto doministra za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime naše najuspješnije sportašice svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo