jasno i glasno / Antifašisti o Mesićevoj snimci o Jasenovcu: 'Činjenice o logorima NDH nitko ne može umanjivati'

'Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti'

24.1.2017.
12:11
VOYO logo
Image
šutnja ex predsjednika /

Mesić 'zasad bez komentara' na snimku u kojoj relativizira zločine u Jasenovcu

Image
šutnja ex predsjednika /

Mesić 'zasad bez komentara' na snimku u kojoj relativizira zločine u Jasenovcu

"U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, koja je prikazana u emisiji Bujica 23. siječnja 2017, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992. Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH,  koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od  najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti. Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.  Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske", šporučuju iz Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Podsjećamo, na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se može čuti kako bivši predsjednik Stjepan Mesić relativizira ustaške zločine u logoru Jasenovac. Snimka je navodno nastala 1992. godine nakon Sarajevskog primirja na druženju sa zapovjednicima u Novskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijesti.hr pokušale su doći i do komentara Stjepana Mesića, ali bezuspješno. Od krugova bliskima Mesiću samo smo doznali da "bivši predsjednik zasad neće ništa komentirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo