po uzoru na europu / Antiteroristički blokovi na splitskoj rivi: po uzoru na europske gradove, osigurat će se čitava pješačka zona

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Akciju provodi Grad Split na inicijativu policije, a da se ne diže odmah panika, važno je napomenuti da ovakva zaštita adventskih okupljališta postoji i u drugim gradovima

30.11.2017.
16:54
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

S ciljem prevencije terorističkog napada jutros je splitska riva iz smjera Zapadne obale pregrađena kamenim blokovima, kakvi se uskoro očekuju na još pet lokacija, piše Slobodna Dalmacija.

Namjera je osigurati čitavu pješačku zonu unutar stare gradske jezgre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciju provodi Grad Split na inicijativu policije, a da se ne diže odmah panika, važno je napomenuti da ovakva zaštita adventskih okupljališta postoji i u drugim gradovima. Antiterorističke mjere poduzete su zbog napada kamionima za kakve je dosad militantna skupina Islamska država preuzimala odgovornost.

"U suradnji s MUP-om, kao i organizatorom božićnog sajma, blokovi na Rivi samo su jedna od mjera osiguranja - fizička prepreka koja zaštititi pješačku zonu. Sve je to po uzoru na najveće europske gradove", prokomentirao je ovu akciju splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo