letargija u sdp-u / Antunović za RTL Danas: 'Neću se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, SDP-u treba promjena'

Željka Antunović opovrgla je glasine kako će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba te je istaknula kako je SDP-u potrebna promjena

22.11.2016.
19:01
VOYO logo

Željka Antunović posljednjih dana spominje se kao jedna od mogućih kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i jedna je od najuglednijih SDP-ovki koja već godinama nije u vrhu stranke, a koja je otvoreno dala podršku Davoru Bernardiću, koji je u prvom krugu unutarstranačkih izbora osvoji 46 posto glasova. 

Image
važan grad /

Bernardić ako preuzme SDP neće u tu bitku: Željka Antunović SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

Image
važan grad /

Bernardić ako preuzme SDP neće u tu bitku: Željka Antunović SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

Međutim, Antunović odmah nam je demantirala novinske natpise da će biti kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što smatram da zbog godina koje sam provela u politici i zbog vlastitih godina ne mogu biti osvježenje koje birači očekuju i koje SDP treba", kazala je gostujući u RTL-u Danas. 

"Moja podrška Davoru Bernardiću je išla nakon ozbiljne analize svih kandidata. On kao najmlađi čovjek tamo ima najveću motivaciju da duboko zaore i radi na promjenama, pa i na neki način osvoji povjerenje birača. Mislim da je to ono što SDP može izvuči iz ove letargije u kojoj se stranka nalazi", obrazložila je svoju podršku Bernardiću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upita da komentira kritiziranje SDP-a zadnjih dana, odgovorila je: "Kritika SDP-u nikada nije bila problem. Osobno, smatram je vrlo poželjnom. Ako mislite na nešto što je otprilike prekomjerno granatiranje u funkcijama unutarstranačkih izbora, nije neki pretjerani problem. Međutim, ono što je jučer izrekao Nenad Bakić, to je onda brutalno ismijavanje SDP-a. Ako je šala, onda je neukusna šala. Ako je pokušaj upućivanja ozbiljne kritike, onda nije pravi način. SDP-u i svakom pametnom čovjeku pomoć svih sa strane je porebna, bila je i bit će, ali ovo nije pomoć. Ovo je ispod razine jednog ozbiljnog investitora". 

"SDP doista ima problema. Onaj tko ne vidi to, taj se neće moći suočiti i osigurati promjenu. SDP ima problema jer je izgubio, ako ne zbog ničeg drugog jer je izgubio više od 100.000 glasača", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kada se SDP počeo urušavati, istaknula je: "SDP se zadnjih desetak godina vodi jednim autokratskim modelom. Jedan snažan čovjek trebao je zamijeniti cijelu stranku, to je u određenim kraćim momentima i davalo neke rezultate kada su ukupne okolnosti bile povoljne za SDP. Dugoročno to destabilizira stranku i uništava sve potencijale koje stranka ima".

Antunović je ponovila kako nema namjeru vratiti se na određene funkcije u stranku, ali da je voljna pomoći svojim znanjima i iskustvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam svoj ugled i ne treba mi nikakva funkcija. U svojoj profesionalnoj političkoj karijeri izborila sam se za prepoznatljivost. Spremna sam svojim savjetima i iskustvom pomagati SDP-u", zaključila je. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo