višemjesečni pregovori / Anušić prokomentirao sporazum o kupoprodaji Meggleove mljekare: 'Iznimno sam zadovoljan'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, kazao je Anušić

28.10.2020.
16:33
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić prokomentirao je sporazum o kupoprodaji Meggleove mljekare koja je uslijedila nakon višemjesečnih pregovora između Fortenova grupe i uprave Megglea u Osijeku.

'Svjestan sam da ne možemo promijeniti odluku'

''Iznimno sam zadovoljan sporazumom. Kada je u srpnju objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, svjestan da ne možemo promijeniti odluku strane Uprave tvrtke, pozvao sam hrvatsku Upravu Megglea na razgovor kako bi pronašli način da zadržimo mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvamo radna mjesta. Održali smo sastanak sa zainteresiranim tvrtkama u Ministarstvu poljoprivrede odakle su i krenuli ovi, uspješno okončani pregovori temeljem kojih Belje plus u sastavu Fortenova grupe preuzima mljekaru'', kazao je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTIGNUT DOGOVOR /

Fortenova kupila osječku mljekaru! Peruško: 'Želimo nastaviti proizvodnju iz domaće sirovine'

Image
POSTIGNUT DOGOVOR /

Fortenova kupila osječku mljekaru! Peruško: 'Želimo nastaviti proizvodnju iz domaće sirovine'

Belje plus, članica Fortenova grupe, i MEGGLE Hrvatska postigli su dogovor i potpisali sporazum o kupoprodaji imovine MEGGLE-ove mljekare u Osijeku. Kupovinom nekretnina i proizvodne linije MEGGLE-a – s namjerom da u Osijeku od 1. siječnja 2021. započne s vlastitom proizvodnjom - Belje će očuvati dugogodišnju tradiciju proizvodnje mlijeka u tom dijelu Slavonije, stoji u priopćenju Fortenova grupe. 

''Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, ali mogu ukazati na problem i pružiti ruku suradnje s ciljem pronalaska najkvalitetnijeg rješenja. Upravo je primjer Megglea pokazao da načelnici, gradonačelnici i župani itekako mogu doprinijeti u rješenju problema svih gospodarskih dionika koji su spremni na razgovor. Naša je dužnost da reagiramo, da surađujemo i da povezujemo gospodarstvenike međusobno, ali i sa svim razinama vlasti. Čestitam upravama obiju tvrtki na uspješno odrađenom poslu, a radnicima i kooperantima Megglea želim još puno radnih dana u mljekarskoj industriji'', prokomentirao je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo