droga je svugdje / Apel očajnih roditelja: 'Naša djeca se drogiraju kod kuće i vani, školi, kafićima... Panika je!'

Image
Foto: Thinkstockphotos

Najgore od svega je, kaže zabrinuta majka, što mnogi roditelji ne vide što im se događa s djecom

4.7.2019.
12:50
Thinkstockphotos
VOYO logo

"Nemojmo se zavaravati! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam što više učiniti! Drogiraju se za vrijeme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće… Drogu su kćerki davali prijatelji iz škole, za vrijeme nastave i nakon nje, poznati i nepoznati vršnjaci… Ne mogu zaštititi kćer. Ne mogu je zatvoriti u kuću i vezati lancima", riječi su majke jedne pulske srednjoškolke koja se do svoje šesnaeste godine već, kako kaže majka, navukla na alkohol i sve moguće droge, osim na heroin, piše Glas Istre.

Najgore od svega je, kaže zabrinuta majka, što mnogi roditelji ne vide što im se događa s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne žele vidjeti problem jer, što se njih tiče, problema nema, njihova su djeca odlikaši! Samo nižu petice, zdravo se hrane... Kao argument da je sve u redu s djecom koriste konstataciju da čak ni kolu ne piju", prepričava Puljanka koja želi ukazati na problem raširenosti i dostupnosti droge među srednjoškolskom, ali, kako tvrdi, čak i osnovnoškolskom populacijom.

Njena kćer ima problema s drogom te ju zbog toga kćer već pola godine vodi kod psihijatra u Rijeku budući da u Puli nema psihijatra niti psihologa za tinejdžere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Velik se broj pulskih srednjoškolaca doslovno razvaljuje drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD-a… Ne znaju gdje su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, agresiva. Nasilni su jedni prema drugima. U dobi kad bi se trebali razvijati, doživljavati prve ljubavi i prva razočarenja, oni su gori od zombija. No, bitno da imaju sve petice u školi", ogorčeno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina kćer se, zahvaljujući terapijama i velikom obiteljskom angažmanu, ali i podršci profesora, uspjela riješiti ovisnosti o opijatima i alkoholu. 

"Droga je prejeftina, previše je ima i svugdje je dostupna. U Puli nema mjesta gdje bi ona mogla izaći i samo popiti piće. Nema mjesta na kojem se ne može doći do droge. O težini ovog problema govori i činjenica da su od njih 28 u razredu gotovo svi uzimali drogu, a 10 ih je dilalo kako bi pokrilo svoje potrebe. Pa je li to normalno?! Shvativši da su učenici na drogama, jedan je profesor predložio da se u školi počnu provoditi redovna testiranja, no mnogi su se roditelji tome usprotivili smatrajući to zadiranjem u privatnost", rekla je majka tinejdžerke za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo