da ne povjeruješ! / Apsurdistan! Buše i betoniraju usred noći, a kazna koju za to moraju platiti je nevjerojatna i smiješna

U ulici Pavlinski put u Zagrebu stanari muku muče s bučnim radovima na gradilištu

29.11.2019.
23:00
VOYO logo

Nevjerojatna priča stiže iz zagrebačkoga naselja Špansko. Buši se, betonira, gradi i to usred noći! Zbog buke su se pobunili stanari susjednih zgrada koji su se za pomoć obratili i policiji. Ni investitor ni izvođač radova ne opovrgavaju da se jedan dio posla obavlja i u kasne večernje sate, no novčani iznos kojim su kažnjeni je nevjerojatan!

''Užasno su bučni''

Snimka koja je nastala u utorak oko 22 sata jasno pokazuje radove na gradilištu u ulici Pavlinski put i to kao da je podne. I to nije, kažu stanari, prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oko ponoći i poslije ponoći se radi. Radovi su kad imaju neke dijelove betoniranja upale reflektore i nekakvi strojevi ne znam šta rade, ali su užasno bučni'', rekao je stanar Mario Vargović.

''Pozori i vrata su mi zatvoreni. Ako gledate televiziju, ništa ne smeta'', kazala je stanarka Jasminka Vidić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam baš bio prolazio i oni su oko 23 sata brusili beton nekim strojem. I tu su se čule vibracije dosta glasno i reflektor obično svijetli cijelu noć'', izjavio je stanar Vedran Kren.

Investitor i izvođač stanarima se ispričavaju, ali posao, kažu, moraju obaviti. Problem je, tvrde, u betonu za podzemne garaže kojemu na nižim temperaturama treba, kako su rekli, vrijeme da ''odradi'', a to je 12-13 sati nakon čega ide njegovo peglanje u glatku površinu po kojoj mogu voziti automobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propis iz 1978. kaznu propisuje - u dinarima

''Dozvolu za noćni rad tražili smo i u Gradskom uredu za komunalne poslove, graditeljstvo i prostorno uređenje. Tražili smo i na sanitarnoj inspekciji i sami ne znamo u koje sve urede smo hodočastili, ali jednostavno je nema'', izjavio je predstavnik investitora i voditelj projekta Ivan Zrinušić.

Voditelj projekta morao je platiti kaznu i to čak dvaput. Kazna iznosi - sto kuna!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotinu kuna, ali ne po četvornome metru! Riječ je o odluci Grada Zagreba protiv remećenja javnog reda i mira iz 1978. godine koja kaže: ''Onaj tko od 22 do 5 ujutro izvodi glasne radove bit će kažnjen u iznosu od 500  do 1000 dinara.'' To je u današnje vrijeme 92 kune. Od pozivanja policije stanarima, čini se, nema neke koristi. 

''Prekosutra kada mi završimo temeljnu ploču, nećemo više raditi nakon 22 sata'', rekao je predstavnik investitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se radi i noću, stanari će sasvim odahnuti tek na proljeće 2021. kad bi zgrada trebala biti završena.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo