Arsen Bauk o radu Sabora / 'Nadam se da zamjenu za Sinčića u Saboru neće birati po kriteriju težine, da ga mogu lako iznijeti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk kazao je da nema ništa protiv da 30. svibnja bude državni praznik

30.5.2019.
13:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je da osobno nema ništa protiv toga da 30. svibnja bude državni praznik, a da se o imenima može raspravljati. Dodao je da oko toga ne bi trebalo biti velikih prijepora te da misli da će i SDP biti istog stajališta, iako u stranci još nisu raspravljali o tome.

"Predsjednik Vlade jučer je istaknuo šest datuma u procesu stvaranja samostalne Republike Hrvatske i naveo 30. svibnja, 25. lipnja, 8. listopada, 5. kolovoza kao Dan pobjede i u tom kontekstu je dao dobar uvod za normalnu raspravu treba li preispitati sadašnji Zakon o blagdanima“, kazao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nemam ništa protiv da 30. svibnja bude državni praznik, a treba li ga nazvati Dan državnosti ili dati neki drugi naziv, to je za raspravu. Smatram da i 25. lipnja treba ostati jer je tada donesena odluka o samostalnosti i suverenosti i rođena hrvatska država“, dodao je.

Rekao je da mu se čini da je u odnosu na '90-e blagdan koji se sada najsvečanije obilježava 5. kolovoza. Dobrim smatra što Branko Bačić želi konsenzus oko te teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dan Hrvatskog sabora komentirao je loše ocjene koje ta institucija dobiva od građana za svoj rad, napomenuvši da građani daju niske ocjene jer u Saboru sjede i oni koje ne žele tamo, a u Vladi ima samo jedna politička opcija. "Ovdje možda netko tko nas podupire ne daje veliku ocjenu zbog Glasnovića ili nekog drugog. A na nama je da radimo za ono za što su nam dali povjerenje. Ne mogu utjecati ako netko ovdje počne divljati“, smatra Bauk.

Upitan čeka li Natašu Novaković ista sudbina kao i Daliju Orešković na čelu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, odgovorio je: "Ako da, to je znak da će odraditi cijeli mandat, to je bolja varijanta, nadam se da nije kao pravobraniteljica za djecu zbog koje se mijenjao zakon“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakve promjene koje bi štitile dužnosnike od javne kontrole mi nećemo podržati. Zakon može ostati jer je pokazao kvalitete, a stvari koje treba popraviti su sitne“, prokomentirao je najavu promjena Zakona o sukobu interesa.

Bauk smatra da se Povjerenstvo ne bavi vladajućima ništa više nego što se bavilo SDP-ovcima dok su bili vladajući. "Bitno je kakve se odluke donose, a ne čime se bave, a sudovi su dosad potvrđivali većinom njihove odluke“, zaključio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i rezultate izbora za Europski parlament te kazao: "Nadam se da, kad Sinčić iz Živog zida ode u Europski parlament, da zamjenika neće birati po kriteriju težine, da ga se ne može iznijeti iz Sabora", našalio se Bauk pred novinarima.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo