Spremni za najveće izazove / ATJ Lučko slavi 30. rođendan: RTL-ov reporter isprobao je modernu opremu koju koriste

Specijalci iz Lučkog su se borili na svim bojištima Domovinskog rata

7.9.2020.
19:16
VOYO logo

Oni su najelitnija i najorganiziranija borbena postrojba u Hrvatskoj. Čast da nose njihovu uniformu mogu dobiti samo najspremniji i najhrabriji i baš danas slave 30 godina postojanja. 

Antiteroristička jedinica Lučko 7. rujna 1990. bila je prva organizirana postrojba u Hrvatskoj koja se mogla suprotstaviti neprijatelju. I danas su ovi policijski specijalci spremni za najveće izazove. Borisu Miševiću su pokazali kako se rukuje s puškama koje su opremljene posebno za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je opasnost najveća njih prve zovu u pomoć. Terorizam, oružane pljačke, otmice, eksplozivi njihov su posao. Vještinom su uvijek bili svjetski vrh a sada su napokon i opremljeni kako zaslužuju.

"Jer smo u vremenu nekom proteklom bili malo zaboravljeni, da ne ulazim u neke druge stvari ali sa ponosom kao zapovjednik mogu reći da smo sada rame uz rame svim jedinicama u Europi i svijetu", rekao je zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoj 30 rođendan pokazali su nam kako izgleda nova streljana sa metama na videozidu. 

Specijalci su opremljen doista vrhunski i izgledaju zastrašujuće. Najnoviji komplet opreme je balistička borbena kaciga s noćnim uređajem. Antifoni na ušima protiv buke i za komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
"toga nema nigdje u svijetu" /

Spaja se specijalna i interventna policija! Stručnjak za sigurnost upozorava: 'To nije dobra ideja'

Image
"toga nema nigdje u svijetu" /

Spaja se specijalna i interventna policija! Stručnjak za sigurnost upozorava: 'To nije dobra ideja'

Spremni su za sukob s bilo kim tko dovede u pitanje sigurnost građana i imovine. Rođendan im je čestitao i ministar kojemu su pokazali gdje vježbaju snagu i kondiciju. 

"Zadovoljstvo mi je vidjeti kako stvari idu naprijed da su HR specijalci opremljeni od glave do pete sa potpuno novom opremom, sa novom balistikom, s novim naoružanjem", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalci su svu opremu birali sami sa svojim preporukama. Sve su dobili zasluženo i to upravo na 30ti rođendan postrojbe.

Borili su se na svim bojištima Domovinskog rata

Naš reporter Boris Mišević probao je kako je u rukama držati pušku, najmoderniju svjetsku opremu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naučili su me da se prst uvijek drži sa strane osim ako nećete pucati što ja svakako neću. Puška ima i laserski pointer ili ciljnik ili noćni uređaj, ali ima još tu svašta, ali da ne idem sad u sve detalje", rekao je Mišević.

Specijalci iz Lučkog su se borili na svim bojištima Domovinskog rata. Četrnaest ih je poginulo u ratu, 52 su teško ranjena, a svijeće na spomenik položili su članovi obitelji i vrh hrvatske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo