SAGA AUSTRALIAN OPENA / Australci obaraju COVID rekord i za Đokovića imaju sve manje strpljenja, tenisačevog oca sad nije za čuti niti vidjeti

Pozitivan na koronu dao je intervju, a sada je priznao da je pogrešno ispunio formular za vizu. Zbog laganja pod prisegom policija je proširila istragu

12.1.2022.
19:40
VOYO logo

Dok na treninzima pokušava nadoknaditi dane izgubljene u hotelu s imigrantima Novak Đoković ne gubi vrijeme ni na Twitteru. No pitanje je koliko će mu objave ići u prilog. 

Kaže da je nakon pozitivnog PCR testa svjesno otišao na ranije dogovoreni intervju za L'equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru je napisao: "Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L'Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja. Poslije intervjua sam otišao kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni i da sam trebao odgoditi intervju."

No nije sporan samo intervju. Za Novu godinu je viđen na ovom terenu u španjolskoj Marbelli, a australskim je vlastima na ulasku u avion izjavio da prethodna dva tjedna nije nigdje putovao. Sada kaže nije on ispunjavao formular.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE NOVAK /

Đoković priznao da je bio pozitivan dok je davao intervju u prosincu: 'Jasno mi je da sam napravio grešku'

Image
OGLASIO SE NOVAK /

Đoković priznao da je bio pozitivan dok je davao intervju u prosincu: 'Jasno mi je da sam napravio grešku'

"Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju", sada tvrdi Đoković.

U Australiji je danas oboren rekord novozaraženih, više od 40 tisuća novozaraženih je. Građani imaju sve manje razumijevanja za ono što zovu "mušicama jedne zvijezde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba se cijepiti ako hoće igrati u Australiji. Bez obzira na to hoće li igrati i je li imao COVID. Pravila moraju biti jednaka za sve", smatra jedan Australac.

"On je uzor i trebao je biti cijepljen, to je jasno. Nije to opravdanje za necijepljenje, ali i politika se isto tako ne bi smjela miješati u sport", smatra drugi Australac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kršenja samoizolacije pokušala ga je opravdati majka. 

"Nije znao. Vjerojatno nije znao, jer kad je shvatio da je pozitivan, otišao je kući u samoizolaciju. Doista ne mogu vam na to odgovoriti, možda je najbolje da pitate njega", rekla je Novakova majka Dijana Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kredibilitet mu je sada poljuljan, a ne oglašava se ni Novakov otac, koji je žestoko napadao australske vlasti.

Još 6. siječnja govorio je: "Sram ih bilo od guzice kad obraza nemaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li iz svega Novak izići oprana obraza više ne ovisi samo o ministru imigracije, nego i o tamošnjem MUP-u, koji je zbog  laganja pod prisegom proširio istragu, pa mu uz deportaciju prijeti i kazna zatvora do pet godina.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo