s mora u planine / Austrijanci opet traže hrvatske radnike: Početna plaća za kuhare i konobare 1250 eura

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay

Oglasi za posao spominju i smještaj, slobodne dane, prekovremene sate...

31.10.2018.
10:17
Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay
VOYO logo

U Hrvatskoj je trenutačno bez posla oko 142 tisuće radnika. Većina sezonaca vratila se svojim kućama, a dio njih će ove zime priliku za zaradu potražiti u u austrijskim Alpama, Sloveniji ili Njemačkoj.

Austrijski ured za vanjsku trgovinu već je neko vrijeme u ozbiljnoj kampanji za privlačenje hrvatskih sezonaca, kojima tijekom zimskih mjeseci nudi posao u nekom od tamošnjih zimovalište u Tirolu, Štajerskoj, Vorarlbergu i okolici Salzburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početnička plaća kuhara, konobara, recepcionara i ostalih stručnih radnika u turističko-ugostiteljskoj branši iznosi 1500 eura bruto (1250 eura neto) za 40-satni radni tjedan. Oglasi za posao spominju i smještaj, slobodne dane, plaćene prekovremene sate te za tu zemlju uobičajenu 13. i 14. plaću, proporcionalno vremenu koje će sezonci provesti u radnom odnosu.

"U mjesec dana, koliko je bila otvorena prijava za rad u nekom od austrijskih skijališta, hrvatska podružnica Euresa zaprimila je 90 upita zainteresiranih", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezonci su traženi i u Sloveniji i Njemačkoj. Za stručne poslove traži se poznavanje jezika na B2 razini, no česti su i oglasi gdje se spominje A1 razina, koja podrazumijeva minimalnu komunikaciju na stranom jeziku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo