Je li RH ušla u 21. stoljeće? / Austrijanci snimili gužvu u Hrvatskoj i čude se: 'Čak 19 auta u redu čeka na Teslin superpunjač'

Image
Foto: TikTok/screenshot

Voralberg Online Hrvatskoj predbacuje 'samo 8 superpunjača' u cijeloj zemlji. Ušli smo u trag snimci i provjerili o čemu je riječ

29.7.2022.
10:59
TikTok/screenshot
VOYO logo

Austrijski Voralberg Online inače slovi za utjecajan medij izrazito lokalnog karaktera, u prvom redu usmjerenog na najzapadniju saveznu pokrajinu Voralberg. Sinoć je, međutim, ovaj portal objavio vijest na osnovu snimke s TikToka gdje se vidi kako čak 19 automobila čeka u redu na Teslin superpunjač, "negdje u Hrvatskoj" kako su naveli.

"U Hrvatskoj ima samo osam Teslinih supercharger postaja. Stoga ispred vrlo tražene punionice brzo može doći do čekanja", naveo je Voralberg Online čiji novinari na osnovi snimke nisu mogli utvrditi o kojoj punionici je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ULOŽENO PREKO dva MILIJUNA KUNA /

Vrgorac uz bok velikim svjetskim gradovima: Tesla otvorio punionicu za električne automobile

Image
ULOŽENO PREKO dva MILIJUNA KUNA /

Vrgorac uz bok velikim svjetskim gradovima: Tesla otvorio punionicu za električne automobile

"Ovi Teslini vozači trebaju dobre živce", konstatirali su iz redakcije u podnaslovu.

Nakon pregledavanja videa, u redakciji RTL.hr-a uočili smo da je video snimljen također iz jednog Teslinog automobila, da je za volanom bila vozačica, da je bila riječ o sceni na punionici s Teslinim superchargerima Adria oila u Otočcu i da video doista ne može biti posebno star.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa smo nazvali Adria oil i pitali ih o čemu je bila riječ. Službenik iz tvrtke već je bio upoznat s objavom. Objasnio nam je da je doista bila riječ o događaju od prije nekoliko dana i da im se takvo što nije dogodilo nikad ranije.

"Evo, trenutno sam baš na toj lokaciji, gledam i nema niti jednog auta koji bi čekao na punjenje. To je bila jedna izvanredna situacija, jedina do tada. Naprosto je iznenada došlo toliko puno Teslinih vozila odjednom", ispričao nam je, javivši nam se s punionice na kojoj je instalirano šest superpunjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino objašnjenje koje su mogli naći je da je naprosto bio dan velikog priljeva turista u cestovnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi doista mogao biti problem, što kao problem zapravo medij iz Austrije i ističe, ne na račun punionice, jest da je Hrvatska turistička zemlja, a da ima samo osam ovakvih mjesta za punjenje električnih automobila.

S karte punionica Tesle vidi se da je jedna punionica u Slavoniji, jedna sjeverno od Zagreba, jedna na potezu autoputa prema Karlovcu, jedna kod Senja i ostalih četiri na "Dalmatini" kojom se ove sezone na Jadran kotrljaju rekordne mase turista, iz godine u godinu sve češće upravo električnim automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo