mala zemlja za kolone / Hrvatske autoceste objavile početak sezone, no naša je inspekcija utvrdila da je zapravo počela sezona - radova!?

Hrvatske autoceste objavile su kako im od danas počinje turistička sezona. Nakon današnje RTL-ove inspekcije autocestama - zapravo se može iščitati da je počela sezona radova na hrvatskim brzim cestama - zbog kojih se u kolonama vozi puno sporije jednim trakom

9.6.2017.
18:52
VOYO logo

Turisti su već okupirali prometnice, a iako je i Hrvatskim autocestama službeno započela turistička sezona, radovi na održavanju autocesta još uvijek traju.

Pred tunelom Vršek na autocesti Zagreb - Rijeka zatvoren je promet u pravcu Rijeke zbog toga što se popravlja kolnik. To znači da je drugi pravac pretvoren u dvosmjerni promet što ovu dionicu koja je poznata po teretnom prometu dosta usporava.

I to je tek jedna od prepreka. "Prema smjeru Rijeke imamo na vijaduktu Slivno, imamo na vijaduktu Zalesina,prema Varaždinu imamo na lokaciji tunela Vrtlinovec i na lokaciji kod Zagreba", rekao je Ivica Križanić, v. d. direktora Sektora za održavanje HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su tri regulacije na dionici prema Bajakovu te četiri prema Splitu i Dubrovniku. U prva tri mjeseca 2016. autocestom A1 u prosjeku je prolazilo preko 5234 automobila dnevno. U srpnju, kolovozu i rujnu istom dionicom prosječni dnevni promet iznosio je 24 680 automobila, što je gotovo 5 puta više.  

Putnici smatraju kako radovi u ovo doba godine nisu opravdani. Turisti pokazuju više razumijevanja. No, iz Hrvatskih autocesta kažu kako zapravo izbora nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno nam preostaje kratak period između zimske i ljetne sezone, koji uključuje i nekoliko praznika, znači Uskrs i ovo, i vrlo je teško uskladit sve te radove", objašnjava Križanić. Jer, kažu, održavanje prometnica nužno je za sigurnost putnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo