Mali će lakše disati / Bačić nakon sastanka vladajuće koalicije: 'Velikim poduzetnicima ostaje obvezna članarina u HGK'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Osim HGK Bačić je za novinare prokomentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića prilikom prošlotjedne posjete Banovini

9.2.2021.
16:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vladajuća koalicija pod vodstvom HDZ-a organizirala je sastanak nakon kojega se medijima obratio Branko Bačić koji je poručio da se na dnevnom redu našlo više točaka. Objasnio je kakav će biti prijedlog zakona koji bi definirao članarinu za HGK.

Jasno stajalište o smjeru HGK

"Što se tiče malih poduzetnika za njih bismo ukinuli obaveznu članarinu, a za velike bi ostala, nešto manja, ali i dalje obvezna. Ono što smo mi imali prije 10 dana u Saboru nije 'ni r od reforme'. Takve prijedloge kakve je napisao Most i gospodin Troskot ja bih dnevno mogao deset napisati. Sve se svelo na jedan jedini zahvat, a to je ukidanje obvezne članarine", kazao je Bačić osvrnuvši se na posljednji koalicijski sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na njemu je dogovoreno da će se do kraja proljetnog zasjedanja predložiti reforma sustava Hrvatske gospodarske reforme, a premijer Andrej Plenković tada se žestoko obrušio na oporbu. Tom je prilikom poručio da je suradnja s Mostom nešto najgore što se nekome može dogoditi. Bačić je naglasio da u  u HDZ-u imaju jasno stajalište kako treba prići reformi HGK-a.

Image
Pala konačna odluka /

Zna se tko je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, ranije napao Bandića, a sad kreće u veliku bitku

Image
Pala konačna odluka /

Zna se tko je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, ranije napao Bandića, a sad kreće u veliku bitku

"Osobno sam s kolegama iz vladajuće većine napisao taj članak, u kojem smo zadužili Vladu da uputi prijedlog zakona Saboru u kojem će se zalagati za fiskalnu reorganizaciju i decentralizaciju HGK-a. To smo ne samo napisali, nego i kazali", ustvrdio je Bačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim HGK Bačić je za novinare prokomentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića prilikom prošlotjedne posjete Banovini kada je Milanović poručio da nije isto prijavi li silovanje bogata glumica ili žena koja nije na poziciji moći.

"Mi osuđujemo svaki oblik nasilja, neovisno prema kome se ono vrši. Nema po meni razlike u nasilju među bogatijima i siromašnijima. Mi sve to osuđujemo", kazao je Bačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio potvrditi je li Davor Filipović HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo