Veliko plavo srce / Bad Blue Boysi donijeli za Palčiće 7 inkubatora u Petrovu! Ali, to nije sve: Akcija ide dalje!

Na jednom od ukupno 9 kupljenih inkubatora stajat će pločica, koja će podsjećati na veliki uspjeh u akciji, kada je dječak Ante donirao loptu, koju mu je potpisao nogometaš Ryan Giggs

28.5.2020.
19:10
VOYO logo

Beskonačan pljesak liječnika i medicinskih sestara za navijače Dinama, koji su se vratili u ''Petrovu''. Istim putem, kojim su prije dva mjeseca nakon potresa spašavali živote nedonoščadi, u bolnicu su donijeli sedam novih inkubatora.

''Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj prekrasnoj akciji, zahvaljujem svima, koji su na bilo koji način dali doprinos. Emocije su prejake, samo jedno veliko hvala'', kazala je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi ''Palčići'' . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Lijepa gesta /

Dječak Ante svojom gestom oduševio i samog Giggsa: 'Poseban pozdrav mom malom prijatelju Anti'

Image
Lijepa gesta /

Dječak Ante svojom gestom oduševio i samog Giggsa: 'Poseban pozdrav mom malom prijatelju Anti'

U velikoj akciji ''Palčića'' i Udruge ''Dinamo to smo mi'', za nabavu opreme aukcijom je prikupljeno više od od pet i pol milijuna kuna. Milijun kuna više nego što je potrebno.

''Nećete vjerovat jutros se rodilo troje nedonoščadi. Mi samo čekamo da ove nove inkubatore operemo, dezinficiramo, napravimo što treba da dobiju svoje nove stanovnike. Znači odmah, praktički odmah'', rekla je pročelnica Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednom od ukupno 9 kupljenih inkubatora stajat će pločica, koja će podsjećati na veliki uspjeh u akciji, kada je dječak Ante donirao loptu, koju mu je potpisao nogometaš Ryan Giggs. Uplaćeno je više od 155 tisuća kuna, a Anti je ostala lopta. Potres u kojem je stradao Odjel neonatologije i snimke preplašenih rodilja ispred bolnice nikoga nisu ostavile ravnodušnim. 

"Sad trebamo nastaviti dalje tako da pomognemo svim Palčićima"

''Teško se prisjetiti, puno emocija je sad prisutno kao i onaj dan, jurili smo, letili smo, spašavali smo, isto kao što su inkubatori sad išli gore tako smo jurili s inkubatorima i djecom dole u kamione po kontejner kućicama..svi smo bili jedno kao danas'', govori medicinska sestra u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna akcija ide dalje. Putem nagradne igre prikupljat će se novac za druga rodilišta u Hrvatskoj. Preusmjerit će se i preostali novac od donacija za Petrovu i bolnicu Merkur, a država će se odreći PDV-a.

''Sad trebamo nastaviti dalje tako da pomognemo svim Palčićima, odnosno svim neonatološkim odjelima, koji ajmo reći imaju neku hitniju potrebu  da se i njima omogući da imaju tehničke uvjete za borbu od prvog dana života'', poručio je predsjednik Udruge ''Dinamo to smo mi'' . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji sudjeluje i hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić. Donirao je dres, koji je nosio na polufinalnoj utakmici europskog prvenstva, kada je Hrvatska igrala protiv Norveške. 

''Njima je sigurno teže, bila je velika borba, ako gledamo u sportskim okvirima i velika pobjeda", kazao je Stepančić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pobjeda Palčića koji su još jednom ujedinili hrvatske građane kada je najpotrebnije.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo