Slavlje unatoč koroni / Baka iz Zagorja proslavila 100. rođendan: 'Najviše volim jesti Čokolino, a želja mi je vozit' se autobusom'

Image
Foto: Dom Lobor-grad

Veliku tortu baki je poslala njena unuka, a još jednu je kupio Dom, pa su se korisnici zasladili s bakom

9.12.2020.
8:30
Dom Lobor-grad
VOYO logo

Ana Martinić, rođena Trgovec iz Dubrave Zabočke, u nedjelju je proslavila svoj 100. rođendan. U toplom okruženju u Domu Lobor-grad u Loboru gdje su, kaže, svi dobri prema njoj, ovaj veliki rođendan morali su proslaviti u skladu s trenutnom situacijom.

''Žao nam je što nije moglo biti drugačije, s više ljudi, da joj dođu unuci, praunuci, prapraunuci, ali sad je tako kako je. No mi smo joj priredili slavlje, baš je bila sretna'', kaže nza portal Ni Zagorje maloDarinka Sviben, ravnateljica Doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku tortu baki je poslala njena unuka, a još jednu je kupio Dom, pa su se korisnici zasladili s bakom koja je s pokojnim suprugom Tomom Martinićem imala dvoje djece, Nadu i Dragutina. I oni su već pokojni, a od obitelji ima četvero unučadi, 10-ero praunučadi i dva prapraunuka.

Slavljenica je u kratkom telefonskom razgovoru otkrila da najviše voli jesti Čokolino, a na upit koja joj je najveća želja, odgovorila je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim na autobus za Dubravu Zabočku.'

Njezina njegovateljica Davorka Risek se slatko nasmijala i objasnila da baka često spominje autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za baku kaže da je za svoje godine izuzetno vitalna. Pokretna je potpuno, sama odlazi na zahod, sama se diže iz kreveta, nema nikakvih zdravstvenih problema. Svi oni koji se pojave su samo – starost. Na sreću, do sada ju je zaobišla i korona.

''Malo slabije čuje, ali sve razumije. Voli pričati s kolegicama, nije zahtjevna, za sve je zahvalna, uvijek je zadovoljna. Jako voli jesti Čokolino. Ako vidimo da joj nešto ne paše od hrane, a već znamo da voli Čokolino, presretna je kad joj ga donesemo. I uvijek kaže 'Jao, ja to baš volim''', nasmijala se njegovateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na proslavi rođendana je, kaže, baš bila ganuta.

''Bila je jako sretna kad je vidjela tortu, čak joj je i suza potekla'', prepričala je Davorka Risek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što o njoj znaju je da je kao mlada kratko vrijeme radila u zabočkom ZIVT-u, a ostatak života je bila domaćica. Baka im zna pričati da je jako rado radila u vrtu. U Dom Lobor-grad došla je nedavno, iz Doma Oaza u Andraševcu koji je zatvoren nakon strašnog požara.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo