DOBIO 615 GLASOVA VIŠE / Baldasar: Pobjedi se ne gleda u zube, pozivam sve na suradnju!

'Nismo ni očekivali neku promjenu strašnu, ali pobjeda je pobjeda. Pobjedi se ne gleda u zube. Čestitam i mojim protivnicima koji su se borili na način na koji su oni navikli se boriti, ali vidite i sami grad se podijelio', rekao je Baldasar.

2.6.2013.
22:19
VOYO logo

Veselo je u stožeru SDP-ovog Ive Baldasara. Budućeg su splitskog gradonačelnika dočekali pjesmom. "Znaj da volin ga ja, jer on je prvak svita, znaj da volin ga ja, Ivu iz Splita", orilo se stožerom.

"Nismo ni očekivali neku promjenu strašnu, ali pobjeda je pobjeda. Pobjedi se ne gleda u zube. Čestitam i mojim protivnicima koji su se borili na način na koji su oni navikli se boriti, ali vidite i sami grad se podijelio. Mislim da će biti neophodno pozvati sve skupa da zajednički sad radimo na tome da unaprijedimo Split, prvenstveno razmišljajući o tome da imamo 20 000 nezaposlenih",rekao je budući splitski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se već nekoliko puta ispričao Vjeki Ivaniševiću ako sam ga na bilo koji način uvrijedio. Opet mu se ispričavam i očekujem isto od njega i njegovih. Nakon toga bi trebali popiti kavu ja i on, kako smo razgovarali na rivi, što mi je on danas i obećao. Ja se nadam da će oni biti konstruktivna oporba, a da ću ja biti taj koji će razumjeti njihove različitosti. Svi bi se trebali smiriti. Ovo jest pobjeda, ali nije neki dokaz da smo mi bolji, oni lošiji", dodao je u pomirljivom tonu.

"Pozivam sve skupa da radimo konstruktivnu kritiku i da se prestanemo dobacivati s ideologijom, spomenicima i svim onim šta nije suština, a to je zaposliti naše sugrađane", pozvao je Baldasar, a sve njegove poruke i najave prvih poteza možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjekoslav Ivanišević je pak večeras izjavio kako mu je "malo nedostajalo" za pobjedu, ali da čestita Baldasaru.

"Ne mogu kazati da nisam tužan jer mi je za pobjedu nedostajalo nekoliko stotina glasova, ali sretan sam što je moj prijatelj Zlatko Ževrnja postao župan splitsko-dalmatinski", rekao je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će HDZ u Splitu biti "konstruktivna i korektna oporba koja će podržavati razvojne projekte grada ali i stavljati primjedbe gdje to bude potrebno".

"Tako je u životu, treba znati gubiti i dobijati, i jedno i drugo je umijeće", prokomentirao je Ivanišević tijesni poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

__________________________________________________________________________

21:15 U Splitu su obrađena sva biračka mjesta i prema neslužbenim rezultatima Ivo Baldasar u tijesnoj je borbi ipak postao novi gradonačelnik Splita. Baldasar (SDP, HNS, HSU) je dobio 49,08% glasova, a Vjekoslav Ivanišević (HDZ, HSP AS, HČSP, HSLS, HDS, BUZ) 48,18% glasova građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Baldasara je glasovalo 33.365 građanki i građana, a Ivanišević je osvojio 32.750 glasova, iz čega proizlazi da je SDP osvojio Split sa samo 615 glasova više od HDZ-a.

_________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:20 Član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk još je uvijek suzdržan što se tiče neslužbenih rezultata, prema kojima Ivo Baldasar dobiva 52,74% glasova, a Vjekoslav Ivanišević  44,54% glasova građana. U HDZ-u još uvijek vjeruju u pobjedu, jer nije obrađeno dovoljno biračkih mjesta. Obrađeno je 71% biračkih mjesta.

"Split je grad sa heterogenim biračkim tijelom, u nekim kvartovima smo mi daleko jači, u drugima naši suparnici pa ću zadržati jednu dozu opreza. Za sat vremena ćemo biti puno pametniji", rekao je Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konjica još nije izišla na bojište, prema tome treba se još malo strpiti. Mi očekujemo u konačnici pozitivan rezultat", kaže HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević.

Tvrdi da je borba tijesna i da variraju brojevi od kotara do kotara, ali da HDZ ima razloga za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

__________________________________________________________________________

19:15 Bitku za Split i rezultat SDP-ovog kandidata Ive Baldasara iz prvog je reda odlučio pratiti i potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku jedino znamo da je gradonačelnik izabran. Naravno, ne znamo mu još uvijek ime, no pričekat ćemo da se glasovi izbroje. Imamo velika očekivanja koja se temelje na odličnoj kampanji i rezultatima anketa. Željno iščekujemo rezultate i, naravno, pobjedu", rekao je Grčić.

Potpredsjednik Vlade kaže kako nitko ne može prognozirati pobjednika izbora. "Nama je važno da smo vodili fer i poštenu kampanju, a uvjeren sam da će tako Ivo voditi i grad. Mi ostali svesrdno ćemo mu pomoći u tome", uvjerava Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-ovom stožeru, pak, osjećaju miris pobjede. Tamo su već stigli i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević i kandidat za župana Zlatko Ževrnja.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić kaže da sojećaju miris pobjede i vjeruju u večerašnju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećamo duh zajedništva i pobjede koji se proširio Splitom uoči ovih izbora. U susretima s građanima postali smo sigurni da naš kandidat za gradonačelnika pobjeđuje", uvjeren je Škorić.

"S gradonačelnikom Ivaniševićem sigurni smo da ćemo osigurati većinu u Gradskom vijeću. Razgovarajući sa strankama i nezavisnim listama koje su prošle u Gradsko vijeće, sigurni smo da ćemo na temeljuna temelju programa stvoriti većinu da Split konačno krene naprijed, da pokrenemo naš grad", dodao je Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo