'politiku će brzo naučiti' / Baldasar ponudio pomoć Oreškoviću i poručio mu da obnovi hrvatski: 'Važno je da se vidi trud'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Jednostavno se mora potruditi da bolje govori jer je on premijer Hrvatske. Mislim da mu za učenje hrvatskog jezika sigurno neće trebati manje od 100 dana, ali važno je da se vidi trud', rekao je Baldasar.

24.12.2015.
15:27
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u četvrtak je Tihomiru Oreškoviću čestitao na izboru za mandatara, izrazivši zadovoljstvo što nije riječ o političaru, nego menadžeru, ali i nezadovoljstvo "trakavicom" koja je prethodila njegovu izboru u kojoj su se, kaže, političari nepotrebno blamirali, pri čemu je Oreškoviću poručio da malo obnovi hrvatski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da imamo osobu koja je dobila mandat da sastavi Vladu i da nas vodi u 2016. godinu. Želim mu da što brže formira vladu i čim prije započne raditi svoj posao. Vjerujem da je kao menadžer svjestan situacije, a osobno mi je drago da nije političar nego menadžer. Politiku će brzo naučiti, možda i sustave brzo uspije naučiti, iako je za to uvijek potrebno određeno vrijeme. Meni je samo važno da Vlada vlada, da se pokrenemo, idemo dalje, da se sređuje situacija i da se ispunjavaju zahtjevi", kazao je Baldasar na tradicionalnoj podjeli besplatnih porcija bakalara.

Izrazio je nadu da će mandatar saslušati njegove i zahtjeve grada Splita te mu dati veće ovlasti kao gradonačelniku, pa i onu da administrativno rukovodi teritorijem grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandataru Oreškoviću je poručio da, sukladno onome što je i sam rekao kako mu ne treba 100 dana da pokrene rad Vlade, malo bolje nauči hrvatski jezik. "Jednostavno se mora potruditi da bolje govori jer je on premijer Hrvatske. Mislim da mu za učenje hrvatskog jezika sigurno neće trebati manje od 100 dana, ali važno je da se vidi trud", rekao je Baldasar.

Na novinarski upit smatra li realnim da mandataru neće biti potrebno tih 100 dana, odgovorio je kako mu to od srca želi te da mu je na raspolaganju bude li trebao bilo kakvu pomoć, jer svima u Hrvatskoj u interesu da Vlada što prije krene s radom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smatra upitnim njegov legitimitet kao mandatara, napomenuvši kako Ustav tumači da ona strana koja prikupi najveći broj potpisa saborskih zastupnika ima pravo za mandatara dovesti osobu koju želi.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja rekao je kako je na zadovoljstvo velikog broja građana dobro da se politička utrka privodi kraju te da je konačno postignut dogovor. "Vidjeli smo da imamo istaknutog kandidata sa sjajnim profesionalnim referencama. Čovjek koji je školovan u inozemstvu, koji je bio u dijaspori, bitno je da osjeća potrebe dijaspore. Dokazao se u svojoj struci i nadam se da će imati stručni tim te da ćemo sigurno pokrenuti Hrvatsku na dobrobit svih njenih građana", kazao je Ževrnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike da Orešković nema izborni legitimitet smatra političkim igrama i floskulama, jer se tu ne radi ni o čemu protuzakonitom niti  protuustavnom. Ževrnja drži kako menadžer uspješno može voditi državu,  jer vođenje općine, grada, županije ili Vlade i smatra menadžerskim poslom. 

Dodao je kako u poslovanju treba paziti na nepotrebne izdatke i troškove, ali isto tako i napraviti sve da se pojača prihodovna strana u kojoj će jačati investicije, poduzetništvo i veće zapošljavanje, što je i temeljem funkcioniranja poduzetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo