IZDAT ĆE IM SVE POTREBNE DOZVOLE / Baldasar: Sudjelovat ću kao gradonačelnik na Split-prideu!

Image
Foto: RTL

Ako im gradonačelnik Željko Kerum ne izda dozvolu, Badasar će im, kako je rekao u današnjem intervjuu Radio Splitu, "u petak izdati sve potrebne dozvole koje su tražili"

3.6.2013.
15:31
RTL
VOYO logo

Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je danas da će kao gradonačelnik sudjelovati na 3. Split-prideu koji će se održati u subotu, 8. lipnja, te je obećao da će organizatorima te parade pravodobno izdati dozvolu ako to ne učini dosadašnji gradonačelnik Željko Kerum.

Organizatori ovogodišnjega Split-pridea - udruge Rišpet, Kontra i Iskorak upozorile su prije dva dana kako od gradskih vlasti još nisu dobile pisanu potvrdu za korištenje javnih prostora 8. lipnja od Đardina, odakle će povorka krenuti, kroz Ulicu Kralja Tomislava i Marmontovu, do Rive, gdje će se održati prigodni program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako im gradonačelnik Željko Kerum ne izda dozvolu, Badasar će im, kako je rekao u današnjem intervjuu Radio Splitu, "u petak izdati sve potrebne dozvole koje su tražili". Dodao je kako očekuje da će se primopredaja između njega i dosadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma obaviti u četvrtak, 6. lipnja.

„Ja ću ići s njima zato što mislim da su oni, to jest LGBT osobe u Splitu ugroženi“, rekao je Baldasar i pritom podsjetio na prvi Split-pride prije dvije godine, kada je povorka pri dolasku na Rivu kamenovana i dočekana pogrdnim povicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako imate nešto protiv nekoga, možete se s njim svađati i tužiti ga na sudu ako imate razloge, ali ne možete ga fizički napasti, kamenovati i ne možete ga pokušati ubiti. Ja ću braniti njih jednako kao što bih branio sve one koji su u slabijoj poziciji i koji imaju potrebu za tim – bez razlike“, rekao je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo