'milanovićeve goebbles metode' / Baldasar za RTL Danas: 'U SDP-u žele jednoumlje, a ne slobodno i ravnopravno iznošenje mišljenja'

Ivo Baldasar je kazao kako je Milanović dovoljno puta u javnosti ponovio laži o njemu da su ih građani počeli shvaćati kao istinu

9.5.2016.
19:24
VOYO logo

Nizu otpisanih ili marginaliziranih poput Linića, Kolarić, Vlahovića, Komadine, sada se pridružuje i Ivo Baldasar. Gostujući u RTL-u Danas, splitski gradonačelnik je komentirao izbacivanje iz SDP-a, stanje u stranci, ali je otkrio i svoje planove za budućnost.  

"Počeli smo se razilaziti već neko vrijeme. Razlikujemo se u razmišljanjma i pristup nekim problemima. Nisam u tome vidjeo ništa sporno. Naime, i treba da se razlikujemo i budemo drugačiji, a opet da slobodno i ravnopravno iznosimo svoja razmišljanja. Mislio sam imam posla s kolegama i kolegicama koji to isto žele, ali oni to ne žele. Oni žele jednoumlje", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
o raspuštanju splitskog SDP-a /

Baldasar neće odstupiti s mjesta gradonačelnika: 'Milanovićev SDP ne zna što je demokracija'

Image
o raspuštanju splitskog SDP-a /

Baldasar neće odstupiti s mjesta gradonačelnika: 'Milanovićev SDP ne zna što je demokracija'

Zamjeraju vam polaganje vijenca pod spomenik pripadnicima bojne Rafael Boban na dan uspostave NDH.

"Prvo smo otvorili spomenik poginulim braniteljima iz postrojbe koja je legalna. Nakon toga sam slijedio dugogodišnju tradiciju, poslao sam cvijeće na datum osnivanja te postrojbe znajući koji je datum i kakve bi mogle biti konotacije. Uz napomenu da jednom zauvijek moramo prekinuti s tom ideološkom podijelom i jednom zauvijek završiti Drugi svjetski rat. Nikada ničim nisam odao priznanje NDH i ustašama. Dapače, više puta sam osudio i NDH i ustaške zločine. Isto tako sam osudio postojanje Glavaševe crne garde, za razliku od nekih mojih današnjih kritičara koji nisu riječi rekli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto oni to nisu osudili?

To je politički pragmatizam. Kada sam otvoreno kritizirao vrh stranke koji su pretvorili vrh stranke u jednu vrstu zatvorene oligarhije. Imali su četiri godini. Više puta smo ih upozorili da krenu realizirati Plan 21, da se krene uz reforme. Konkretno uz Split, da nam pomoć pruže uz realiziranje konkretnih projekata. Dobili smo obećanja koja nisu izvršena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominjete Goebbelsove metode kada govorite o načinu djelovanja Milanovića i njegovih najbližih suradnika. Želite li reći da djeluju na temelju plasiranja neistina?

Ja nikada nisam rekao da je Zoran Milanović ratni zločinac iz Hitlerovog doba, nego da se služi njegovim metodama. Kada ponavlja laž više puta i ta laž se pretvara u istinu. To se kod mene dogodilo. Plasirali su u javnost da sam ustašama na 10. travnja poslao vijenac. Nisam posao ustašama ništa, nego hrvatskim braniteljima. Nikada nisam veličao ustaški režim. Budući da se mi poznajemo, oni znaju da to nikakve veze nema ni s mojim karakterom, ni s mojim svjetonazorima. Ali što ćete, to govori nešto o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli ste da vas je iznenadilo što vas raspuštaju baš na blagdan sv. Duje. Je li to po Vašem mišljenju i poruka Crkvi?

Da, mislim da je to poruka svim građanima Splita, a i Crkvi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak intervjua pogledajte u videu!

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo