Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Bandić dao 'zeleno svjetlo'

Smijenjen ravnatelj bolnice Srebrnjak, na mjesto 'puca' i bivši ministar zdravstva?

Boro Nogalo bio je na čelu Dječje bolnice Srebrnjak 23 godine

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 5.12.2019. u 8:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo je dugogodišnjeg ravnatelja doc. dr. Boru Nogala.

Kako piše Jutarnji list, kao razlog za smjenu navodi se nalaz Gradskog ureda za kontrolu, jer riječ je o bolnici u vlasništvu grada Zagreba, po kojem je dr. Nogalo u posljednjih sedam godina zaposlio desetak liječnika, a da za to "nije dobio odobrenje Upravnog vijeće bolnice" na čijem je čelu prof. dr. Ana Stavljenić Rukavina, koja zapravo gradonačelniku Milanu Bandiću vodi gradsku zdravstvenu politiku.

Koliko je bila napeta atmosfera na sjednici govori i to da je, prema riječima nazočnih, predsjednica sa sjednice izbacila čak i odvjetnika bolnice. Navodno se o smjeni dr. Nogala, koji je bio na čelu bolnice Srebrnjak 23 godine, šuška već nekoliko mjeseci, a u ovom trenutku zeleno svjetlo za smjenu dao je i gradonačelnik Milan Bandić, piše Jutarnji list

Upravno vijeće jučer je za vršiteljicu dužnosti ravnatelja imenovalo dr. Lanu Tambić Bukovac, liječnicu u toj bolnici, koja ne želi prihvatiti funkciju kao niti većina zaposlenih na Srebrnjaku. Oni su jučer dali svoju podršku dr. Nogalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svoju smjenu dr. Nogalo jučer nije želio komentirati već je kratko rekao da će na odluku UV-a uložiti žalbu, a opširnije će se javnosti obratiti danas na konferenciji za medije. 

Za vođenje Dječje bolnice Srebrnjak i tijekom posljednjih godina bilo je nekoliko zainteresiranih kandidata. Navodno najveće izglede ima odnedavni član Bandićeve stranke i bivši ministar zdravstva Siniša Varga

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 5.12.2019. u 8:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba