danas potpisali sporazum / Bandić i Baldasar zajedno na izborima: 'Pun nam je kufer potrošene bipolarne političke scene'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ako sam od Zagreba napravio istinsku metropolu, zašto to ne bih i od Hrvatske napravio', poručio je Bandić

9.6.2016.
10:52
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik i donedavni član SDP-a Ivo Baldasar pridružio se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, odnosno njegovoj stranci Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Danas su potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima u Splitu, javlja N1.

"Mislim da vam je svima poznata povijest Bandića, i on je iz SDP-a otišao zbog sličnih razloga zbog kojih sam otišao i ja. Čini mi se da nema ništa prirodnije od ove suradnje", rekao je Baldasar dodajući kako je dobro da u ovoj politički neurednoj situaciji dvije opcije počnu i formalno surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo brzo ćemo to i proširiti na druge gradove i općine koje nisu zadovoljne s ovom bipolarnom situacijom lijevih i desnih u Hrvatskoj", rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako s Baldasarom o ovome razgovara već tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja živim socijaldemokraciju 16 godina u Zagrebu, oni je pokušavaju četiri godine i vidite što su napravili", rekao i Bandić i poručio da će pokušati dokazati da ima trećeg puta.

"Hrvatska zaslužuje bolje. Hrvatska je ovih godina izlizala bipolarnu političku scenu. Mi ćemo nastojati okupiti široki spektar koalicijskih partnera, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer ovakve situacije. Pun mi je kufer obećanja, fotelja, dosta je partizana i ustaša... Pokazat ćemo put rada, zajedništva, optimizma, a ne ukopane rovove i 'Sjaši Kurta da uzjaši Murta',kazao je Bandić u Splitu te rekao da ova Vlada definitivno odlazi i da će se više znati za tjedan dana, a da on sam očekuje izbore kao da će biti sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sam od Zagreba napravio istinsku metropolu, zašto to ne bih i od Hrvatske napravio", zaključio je Bandić pa dodao da su 'Zagreb i Split su više od pola Hrvatske'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo