DAN NEOVISNOSTI / Bandić: 'I danas trebamo zajedništvo i solidarnost kao ratne 1991.'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatsku možemo učiniti još boljim mjestom za život , poručio je zagrebački gradonačelnik

7.10.2019.
14:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je svim hrvatskim građanima čestitao Dan neovisnosti, ističući kako su i danas potrebni hrabrost i odlučnost, zajedništvo i solidarnost kao i ratne 1991., kako bi se omogućio bolji život svih hrvatskih građana, posebno mladih.

Bandić u čestitki podsjeća na 8. listopada 1991. i povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s bivšom državom u jeku ratne 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ponosom i zahvalnošću, ističe, prisjećamo se velike žrtve hrvatskih branitelja i vremena u kojem su se pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.

"I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti jer tako najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova", navodi Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je, dodaje, da se može bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti - rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti - Hrvatsku možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje.

"Uz čestitke svim hrvatskim građanima, s mislima na heroje koji su za demokratsku i neovisnu Hrvatsku dali najviše, sve vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave", zaključuje Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo