slučajnost ili? / Bandić i novčić: Političari koji su ga našli prije njega pozdravili su se s karijerom

Image
Foto: Sandra Simunovic/Davorin Visnjic/Patrik Macek/PIXSELL

Osim zagrebačkog gradonačelnika još dvojica hrvatskih političara su pronašla novčić, a njihova karijera u politici ubrzo je završila

7.1.2019.
11:27
Sandra Simunovic/Davorin Visnjic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić slavodobitno se jučer hvalio "pronalaskom" novčića na božićnom domjenku SNV-a tijekom tradicionalnog obreda lomljenja kruha. "Evo ga", kazao je Bandić ushićenim tonom pokazujući novčić svima oko sebe. 

Sudeći prema snimci objavljenoj na društvenim mrežama, novčić je do Bandića došao okolnim putem, iz ruke pravoslavnog svećenika koji ga je poskrivećki predao Miloradu Pupovcu, a on ga je po istom principu proslijedio Bandiću koji je, kako je predsjednik SNV-a objasnio, bio prvi pri ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčić je u kruhu završio uoči samog obreda, a prema vjerovanju, onome tko ga pronađe, u ovom slučaju Bandić, trebao bi donijeti sreću i blagostanje tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća, pokazalo se, očito nije na Bandićevoj strani jer već jutros je USKOK potvrdio da provodi izvide zbog informacije da je zastupniku SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvani Brumniću ponuđen višemilijunski iznos za prelazak u Bandićevu stranku. No nije zagrebački gradonačelnik jedini političar kojem su stvari nakon pronalaska novčića krenule nizbrdo.

Izvukli ga Josipović i Orešković pa završili s političkom karijerom

Novčić je na domjenku SNV-a 2015. izvukao i bivši predsjednik Ivo Josipović. Praktički mjesec dana kasnije, Josipović je izgubio borbu za drugi mandat na Pantovčaku od Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer Tihomir Orešković također je jedan od "sretnika" koji su pronašli novčić. "Evo vidite da sam dobio i novčić, malo sreće je uvijek dobrodošlo, ali samo teški rad će nas dovesti naprijed", rekao je Orešković novinarima 2016. 

Koliko ga je ta sreća poslužila, dovoljno govori činjenica da je iste godine 16. lipnja, sa 125 glasova za, 15 protiv i 2 suzdržana, Hrvatski sabor Oreškoviću izglasao nepovjerenje, što je u konačnici rezultiralo prijevremenim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. To je bio prvi put od neovisnosti Republike Hrvatske da je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske uskraćeno povjerenje Hrvatskog sabora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li ovakvi raspleti situacije nakon pronalaska novčića tek puka slučajnost ili nešto više, teško je reći. No svakako ostaje vidjeti što će se još Bandiću sve dogoditi nakon ovog slavodobitnog pronalaska novčića.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo