Gradske financije / Bandić krenuo dijeliti građevinski materijal: Po kojem zakonu i kriterijima nije sasvim jasno!

Na račun za posebne namjene koji je Grad otvorio prije mjesec dana uplaćeno je više od 16 milijuna kuna

18.4.2020.
20:12
VOYO logo

Građani su jučer ponovo prosvjedovali protiv načina na koji Milan Bandić upravlja Zagrebom. Gradonačelnik, protestno lupanje loncima, kaže, nije čuo, a jutros je u mjestu Kučilovina u zagrebačkom naselju Sesvete, krenuo u podjelu građevinskog materijala građanima kojima su domovi stradali u potresu. Po kojem zakonu i kriterijima nije sasvim jasno.

Izrazili nezadovoljstvo

Hitna sjednica Gradske skupštine koju je oporba zatražila zbog potresa nije se dogodila, a od posljednje redovne prošlo je više od mjesec dana. Zagrebom su opet odzvanjale tave. Građani Zagreba ponovno su glasno izrazili nezadovoljstvo načinom na koji Milan Bandić upravlja gradom. Nastavak je to masovnog prosvjeda koji se održao prije nego što je zavladala pandemija, a Zagreb uništio potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam čuo nitko da lupa, kod mene nitko nije lupao tamo gdje sam ja prolazio'', izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

''Uvjeren sam da je čuo. Rekli su mi ljudi iz Bužanove da se itekako čulo, a čuli su i njegovi poslovni partneri i politički koalicijski partneri'', komentirao je Tomislav Tomašević, zastupnik u gradskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Živimo u demokratskom društvu, svatko ima pravo na svoje mišljenje, a mi svoje mišljenje jasno izražavamo na sjednicama gradske skupštine, a i općenito'', rekao je Kazimir Ilijaš, zastupnik u gradskoj skupštini.

Gradonačelnik ne čuje, koalicijski partneri nastupaju diplomatski, a oporba kaže problemi se samo gomilaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kasni s mjerama''

''Ne samo da nije održana nikakva brza sjednica nakon potresa, a trebala je, nego čak ni redovna sjednica se neće održati prema kalendaru 30.4.'', rekao je Tomašević.

''On kasni s brojnim mjerama, ili donosi krive mjere za koje nitko ne zna kako će se one provoditi kao što je ova o dodjeli građevinskog materijala svima kojima treba'', izjavio je zastupnik u gradskoj skupštini Renato Petek.

Jutros je tako gradonačelnik na području Sesveta krenuo dijeliti građevinski materijal, nejasno po kojim kriterijima i zakonu. Proračun je suspendiran, rebalans nije donesen, a na račun za posebne namjene koji je Grad otvorio prije mjesec dana uplaćeno je više od 16 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za svaku donaciju veću od milijun kuna on bi trebao zatražiti suglasnost gradske skupštine'', upozorio je Petek.

''Sve ono što treba će na elektronskoj sjednici skupštine na elektronskoj sjednici će biti doneseno, od rebalansa do određenih financijskih odluka'', kazao je zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Inzistiramo obzirom na brojne probleme s kojima se suočavamo, inzistiramo na fizičkoj skupštini, jer ako Hrvatski sabor može ispuniti uvjete za to, vjerujemo da može i gradska skupština'', komentirao je Tomašević.

''Rebalans će biti onda kad bude potrebito, u zakonskom roku.  A što se tiče vaše stiske, ja vas nisam pritisnuo da budete tako blizu'', odgovorio je Bandić na novinarski upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reda svakako treba uvesti u gradske financije pa oporba za dva dana najavljuje mjere i kontrolne mehanizame za poštenu raspodjelu novca s namjenskog računa. Od javne sjednice uživo, kažu, neće odustati.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo