KVADRAT STANA - 1474 eura / Bandić objasnio odakle supruzi novac za stan: 'To je spin. Podmeću mi u jeku afere s karticama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nisam ja procjenjivao stan nego vještak kojeg je angažirao prodavatelj, kazao je Bandić

31.1.2020.
11:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da je njegova supruga, koja u imovinskoj kartici nema prijavljene prihode, krajem prošle godine njihovoj kćeri kupila stan novcem od prodaje vlastitog stana, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.  

Pojasnio je kako se radi o stanu u Preradovićevoj ulici, u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan", kazao je Bandić. 

"Sve je čisto i legalno", kazao je Bandić te dodao kako će mediji sve informacije dobiti od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stan je procjenjivao vještak kojeg je angažirao prodavatelj"

"Nisam ja procjenjivao stan nego vještak kojeg je angažirao prodavatelj", kazao je Bandić te dodao kako je cijela priča spin i da mu podmeću u jeku afere s imovinskim karticama. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je rekao da mu podmeću, nije želio odgovoriti na pitanje tko mu to podmeće. "Ja godinama ispunjavam svoju imovinsku karticu točno", kazao je Bandić. Objasnio je kako su za taj stan potrošili novac od prodaje supruginog obiteljskog stana koji je bio predmet sudskog spora. Tvrdi da kada je spor završen su mogli ostvariti prodaju tog stana i tim novcem kupiti novi stan. 

68 kvadrata za 854 tisuće kuna

Podsjetimo, Index je objavio kako je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun. U imovinskoj kartici Milana Bandića, navodi Index, nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi na računu 720 tisuća kuna.

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostava izračunali su da  je kvadratni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen svega 1474 eura. Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo