'tako je bilo i devedesete' / Bandić SDP-ovo i HNS-ovo napuštanje Skupštine nazvao kukavičlukom, Mikulić: 'Kao da su uvrijeđene frajle'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić ocijenio je da su SDP i HNS napuštanjem sjednice Skupštine poručili onima koji su im dali povjerenje što misle o njihovim zahtjevima

31.8.2016.
13:45
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo
Image
'najteža, najmučnija sjednica' /

SDP i HNS napustili Gradsku skupštinu: 'Sjednica je u funkciji Bandićeve kampanje'

Image
'najteža, najmučnija sjednica' /

SDP i HNS napustili Gradsku skupštinu: 'Sjednica je u funkciji Bandićeve kampanje'

Napuštanje sjednice Gradske skupštine zastupnika SDP-a i HNS-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazvao je kukavičlukom, a predsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ustvrdio da su tako i devedesete napustili Sabor kada se odlučivalo o hrvatskoj neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski zastupnici SDP-a i HNS-a napustili su sjednicu zagrebačke Gradske skupštine u srijedu odmah nakon što je većinom glasova prihvaćen skupštinski dnevni red. Razlog njihova napuštanja je, kako su obrazložili, to što su gotovo sve točke koje je na dnevni red predložio gradonačelnik Milan Bandić protuzakonite i što su u funkciji predizborne kampanje gradonačelnika i HDZ-a.   

"Zadaća je ljudi koji obnašaju određenu odgovornost ili u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti da svoje stavove iznose u parlamentu. Napuštanje parlamenta je određeni kukavičluk i bijeg od istine", komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u izjavi novinarima nakon aktualnog sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da će te točke građane koštati oko 25 milijuna kuna.

Upitan kako komentira optužbe SDP-a i HDZ-a da ovom sjednicom kupuju glasove, Bandić je ustvrdio da upravo oni kupuju glasove i da bi bilo bolje da odu. "Pobijedili su šest puta za sebe, a ne za ljude. Svaka njihova pobjeda je za klijentelu interesnih zajednica bilo SDP-a, bilo HDZ-a. Narod je gubio", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić: Napustili su sjednicu kao uvrijeđene frajle

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić ocijenio je da su SDP i HNS napuštanjem sjednice Skupštine poručili onima koji su im dali povjerenje što misle o njihovim zahtjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može ih i mora biti sram za ono što čine. Plaćeni su da ovdje sjede i raspravljaju. Kao uvrijeđene frajle napustili su sjednicu i na taj način poručuju onima koji su im dali povjerenje što misle o njihovim zahtjevima. I devedesete godine su napustili sjednicu kada se u Hrvatskom saboru odlučivalo o neovisnosti. Sada to čine ponovno u drugom domu", kazao je.

Upitan da li je ova sjednica i točke koje su na dnevnom redu korištenje gradonačelničkih ovlasti u predizborno vrijeme, poručio je da gradski zastupnici HDZ-a neće tolerirati da netko u ime Zagrepčana ide diljem Hrvatske i dijeli novac Zagrepčana koji puni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li HDZ podržati predložene točke, rekao je da će neke podržati, a neke ne. "Nismo protiv toga da se kupuju udžbenici djeci, ali tražimo onda da to bude usklađeno s legislativom. Zašto bi netko punio proračun Zagreba, a onda se to dijelilo nekim drugim gradovima?", upitao je Mikulić. 

Istaknuo je da su u HDZ-u principijelno za to da se djeci osigura što trebaju, ali da ne mogu podržati ono što nije u skladu s propisima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niz je točaka o kojima ćemo raspravljati. Nećemo biti kočničari onoga što je dobro. Bit ćemo za svaki prijedlog koji je kvalitetan", poručio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo