prvi od šest tramvaja / Bandić se pohvalio: 'Korona neće na junaka' te progovorio o datumu početka rada žičare

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Advent će biti prilagođen korona uvjetima', rekao je Bandić.

9.11.2020.
13:40
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prisustvovao je isporuci prvog od šest niskopodnih tramvaja za naručitelja Liepajas tramvaja iz Republike Latvije.

Končar- Električna vozila d.d. su 18. studenog 2018. ugovorila s operaterom gradskog prometa u gradu Liepaji isporuku šest niskopodnih tramvaja koji su sufinancirani sredstvima iz EU fondova, a u kolovozu 2020. potpisan je još jedan ugovor za isporuku daljnjih šest tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Končar predstavio niskopodni tramvaj koji izvozi Latviji

Image

Končar predstavio niskopodni tramvaj koji izvozi Latviji

"Ja sam sretan čovjek danas jer je na moju inicijativu 2005. godine, svjedok mi je Ivan Tolić, mi smo s Končarom, Gredeljom, Đurom Đakovićem krenuli i do 2010. napravili 140 niskopodnih tramvaja. Nositelj konzorcija je bio Končar. Nismo napravili još 60 kojih smo obećali Zagrepčanima. Nadam se da ćemo premijer, ministar financija, predsjednik uprave Končara i moj tim završiti taj projekt od 60 niskopodnih tramvaja. Ovo nije samo pobjeda Končara nego i Grada Zagreba", rekao je Bandić i dodao:

"Ovo je prvi put da ide van hrvatskih granica i to u Europsku uniju. I još sufinanciran s 25 posto sredstvima iz Europske unije. Sretan sam što mogu nazočiti ovdje isporuci tramvaja za Latviju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik se osvrnuo i na pandemiju koronavirusa i građane pozvao da budu odgovorni.

"Prvo da kažem da korona neće na junaka. Oko mene je sve pola zaraženo, ja još nisam i neću bit. Sad ja prkosim malo, ali ne bi ja bio Milan Bandić da ne prkosim. To ne znači da se ne treba pridržavati mjera i pozivam ljude na tu odgovornost. Svjedok sam u gradu, jer ja sam 16 sati na nogama, da vidim puno mojih sugrađana koji ne nose masku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molim sve na dodatnu odgovornost, oprez i na poštivanje triju mjera koje su donešene i dostatne da čuvamo zdravlje sebe i najmilijih. Od Zagreba se očekuje prvo - da prednjači, drugo - da bude prvi i treće da ponudi nadstandard u zdravstvu. Ne bojim se, zašto bi se bojao? Ne trebaju se ni građani bojati, samo trebamo biti odgovorni da nemamo novog lockdowna", rekao je Bandić.

O Adventu nije htio puno govoriti i poručio da će se sve znati na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Advent će biti prilagođen korona uvjetima", rekao je Bandić.

Mnogi se pitaju i kada će se moći provozati novom žičarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli 12. mjesec biti će probna vožnja, a prva vožnja biti će, kak se šika, s najboljim skijašima svijeta, s gradonačelnikom i premijerom, ako bude našao vremena, u prvoj kabini. Najveći projekt u Hrvatskoj što se tiče skijanja i svi skijaši najbolji iz svijeta će biti u 48 kabina po deset ljudi, plus Zagrepčani koji će imati sreće da sudjeluju u prvoj vožnji, u prvom tjednu siječnja", poručio je Bandić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo