PREDIZBORNA KAMPANJA / Bandić se prisjetio Tita: 'Ravnopravnost je preduvjet demokracije i napretka'

Image
Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

'Što su žene u Hrvatskoj, građanke ili građani drugog reda?' - zapitao je Bandić

2.7.2020.
13:48
Tibor Jurjevic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ocijenio je u četvrtak da je ravnopravnost preduvjet demokratske i napredne Hrvatske, dodajući kako neki licemjerno zagovaraju ravnopravnost spolova na izborima za Sabor, a u stvarnosti su protiv bilo koje ravnopravnosti.

Image
autor gazde /

U 'Kumeku' će otkriti tko je žena koja je bila s Bandićem u autu kada je bježao od policije

Image
autor gazde /

U 'Kumeku' će otkriti tko je žena koja je bila s Bandićem u autu kada je bježao od policije

Na konferenciji za novinare pozvao je sugrađanke i sugrađane da u nedjelju kažu odlučno 'ne' licemjerstvu, amoralnosti i vrijeđanju žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije najveće stranke, i treća koja se nudi kao alternativa i treći put, koje pretendiraju voditi Hrvatsku - nijedna nije ispoštovala zakon", upozorio je Bandić, nositelj liste Stranke rada i solidarnosti u 2. izbornoj jedinici te podsjetio na Titovu izreku da se "ne mora držati zakona kao pijan plota", to jest na to da se zakon poštuje kad nekome odgovara, a kad mu to ne odgovara - onda se ne poštuje.

Apsurdnim je ocijenio da je 2008. donesen zakon i da se u tri izborna kruga nakon toga ne doseže 40 posto zastupljenosti žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je katastrofa i zato je moja poruka biračima da u nedjelju uzmu stvari u svoje ruke i  prestanu biti moneta za 'potkusurivanje' i glasačka mašina za one koji ih ne poštuju jer to je u biti nepoštovanje čovjeka", istaknuo je Bandić.

"Što su žene u Hrvatskoj, građanke ili građani drugog reda?" upitao je i dodao kako je donijeti zakon a ne poštovati ga katastrofalno, a poruka građanima je, kako je rekao: "Titina - ne morate se držati zakona".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako su u Gradu Zagrebu bili preteča rodne ravnopravnosti i prije 2008. i da im nije bilo potrebno donošenje zakona te da su u Stranci rada i solidarnosti i on osobno rodnu ravnopravnost poštovali i prije.

"Polovica zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je ženskoga spola, što se tiče Kluba Stranke rada i solidarnosti od 16 zastupnika. Što se tiče izbornih lista, u svih šest imamo zastupljenost žena od 40 do 50 posto", istaknuo je Bandić i dodao kako - kad je riječ o izvršnoj vlasti - od 450 ljudi koji odlučuju i imaju pravo potpisa, od 24.500 zaposlenih u Zagrebu, 300 je žena i 150 muškaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s nedavnim televizijskim sučeljavanjem Plenkovića i Bernardića rekao je kako sučeljavanja inače ne gleda jer nema što čuti te da je to stara priča.

No, dodao je, čuo je da je jedan između Tuđmana i Tita izabrao Tita i prema tome zaključio kako je "Tito još uvijek živ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Seniora 365 Zdenka Ninić upozorila je kako žene imaju 24,9 posto nižu mirovinu i oko 12 posto nižu plaću, a nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici Gordana Rusak rekla je kako je u Stranci rada i solidarnosti, iako nije njezina članica, nitko nikad nije pitao za stranačku iskaznicu niti je bila bitna njezina rodna pripadnost.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo