Prijavio ga netko iznutra / Bandić u Rim putovao 'samo 25 puta': provjerili smo izlist gradonačelnikovih putovanja

'Nisam putovao u Rim 62 puta', poručio je zagrebački gradonačelnik pozvavši novinare u Gradsku upravu na uvid u sva službena putovanja. Mi smo poziv prihvatili

21.5.2018.
19:11
VOYO logo

Gradonačelnik Bandić u Rim nije putovao 62, nego 25 puta u pet godina, tvrde iz Grada Zagreba. Reakcija je to na postupak koji vodi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

RTL-ova ekipa je danas prihvatila gradonačelnikov poziv da dođe pregledati popis njegovih službenih putovanja, no gradske službe nisu bile toliko susretljive koliko je Bandić najavljivao. Umjesto popisa svih putovanja, dobili smo na uvid samo fragmente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi putovi Milana Bandića vode u Rim - 62 puta u pet godina na račun Grada, ako je suditi po prijavi Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

"Vjerujem više da je to istina, nego da je krivo... "To je cirkus. To je cirkus. Poznato je što on radi", smatraju građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok Građani negoduju, gradska oporba zaziva i druge institucije. "Nadam se da će Povjerenstvo istražiti detaljno ovu temu i naravno po službenoj dužnosti proslijediti ostalim institucijama", kazala je Sandra Švaljek (NL), gradska vijećnica.

"To nije samo posao za Povjerenstvo. To je posao za Državno odvjetništvo", ističe gradski vijećnik Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je u subotu bio jasan po ovom pitanju: "Lažete da je 62 puta. Kako to možete raditi?" Pa je pozvao novinare u Gradsku upravu na uvid u sva službena putovanja. Mi smo poziv prihvatili.

Gradonačelnik je rekao da dođemo i da će nam se pokazati ispis. No - problemi već na porti Gradske uprave. Iz službe za informiranje su nam rekli kako prvo moramo e-mailom rezervirati termin - iako nam je termin već dao gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenica je bila neumoljiva, pa smo po odgovor krenuli kod gradonačelnika. Danas je bio puno manje konkretan.

"Vidim da 'HotRim' traje. Na web stranicama Grada Zagreba imate sva moja putovanja, ako se potrudite možete ih izlistati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I potrudili se jesmo, ali na internetu gradonačelnikovih putovanja nigdje. Pa nas Bandić opet vraća na prvu lokaciju.

"Obratite se Uredu za međunarodnu i međugradsku suradnju. Čekaju vas dolje", rekao nam je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I otišli smo dolje, ali umjesto uvida u sva gradonačelnikova putovanja pokazali su nam izlist 25 putovanja u Rim od 2011. do 2016. Snimanje istog dokumenta nam nisu dozvolili.

"Budući da je upravni postupak u tijeku, (...), radi sprječavanja ometanja rada tijela koje odlučuje, nije moguće kopiranje, fotografiranje i snimanje spisa vezanih za službena putovanja gradonačelnika u Rim", reagirala je pročelnica Vesna Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se samo kako će Povjerenstvo ipak dobiti potpuniju dokumentaciju.

Bandića je, kako doznajemo, prijavio netko iz Gradske uprave. Više u javljanju Ilije Radića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo