Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GLUMIO DA MU JE TJELOHRANITELJ

Bandića na otvaranju Radničke pratio nepoznati muškarac

Milana Bandića je cijelo vrijeme, uz policiju i zaštitare Gradskog poglavarstva, pratio i nepoznati muškarac, ponašajući se poput tjelohranitelja, dok su njegovi pomagači - tri muškarca u odjelima stajala preko ulice i sve promatrali iz daljine.

Image
Foto: PIXSELL
K. T./HINA/ 29.4.2013. u 10:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rekonstruirana dionica Radničke ceste, od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice, duljine 675 metara i širine koridora oko 49 do 56 metara, s uređenim okolišom i hortikulturom svečano je danas otvorena.

Ta dionica Radničke ceste kompletno je rekonstruirana, uključujući i dva nova raskrižja na početku i kraju dionice. Napravljene su pješačko-biciklističke staze, cijela zona zahvata je hortikulturalno uređena, a uređeno je i dječje igralište kod rakrižja s Ulicom grada Vukovara. U prethodnim fazama od instalacija je položen plinovod, vodovod, dio DTK i elektroenergetskih instalacija, te je izgrađen kolektor, sustav oborinske odvodnje prometnice, javna rasvjeta. Ukupna vrijednost izvedenih radova je oko 30 milijuna kuna.

Voditelj projekta i savjetnik zagrebačkog gradonačelnika Đorđe Pavlica izjavio je da su s gradnjom počeli u srpnju prošle godine, a krajem listopada radovi su većim dijelom bili završeni, osim južnog nogostupa gdje je HEP do nedavno polagao električne kablove. Rekao je da prometnica ima po dvije trake u svakom smjeru, a sa sjeverne strane je čitav niz parkirališta, oko 580 parkirnih mjesta, a zasađeno je i oko 200 novih stabala, a nekoliko tisuća kvadrata površine je pod zelenilom i grmljem.

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Gradonačelnik MilanBandić, koji je otvorio prometnicu, rekao je da su prije mjesec dana puštali ulicu u funkciju, a danas hortikulturu i okoliš. Najavio je da će do kraja godine Radnička cesta biti puštena u promet punim profilom od Držićeve ulice do Petruševca, odnosno Žitnjaka u duljini od 5,5 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ovo je samo znak da znamo što radimo u gradu i da tu žilu kucavicu Radničke ceste, od Držićeve do Domovinskog mosta s jedne strane napravimo kako Bog zapovijeda, a s druge strane otvaramo onda mogućnost da prelaskom Domovinskog mosta, uključenjem na auto-cestu za Sisak stvaramo preduvjete da za iduće četiri godine dovedemo i tramvaj s Kvatrića do Zračne luke", rekao je Bandić.

Dodao je da što se njega tiče, može se krenuti za godinu i pol, do dvije godine sa tramvajem do Kvatrića i zatim završiti za dvije godine na Zračnoj luci. Rekao je da to imaju sve europske metropole i nema razloga da se to ne napravi.

Upravo se čita

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Bandića je cijelo vrijeme uz policiju i zaštitare Gradskog poglavarstva pratio i nepoznati muškarac, ponašajući se poput tjelohranitelja, dok su njegovi pomagači - tri muškarca u odjelima stajala preko ulice i sve promatrali iz daljine.

K. T./HINA/ 29.4.2013. u 10:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba