drastični porast dugova / Bandiću doktorat, a Muzička akademija grca u dugovima: Samo za struju dužni više od milijun kuna!

Image
Foto: Matija Habljak/Borna Filić/Pixsell

Njihovi troškovi drastično su narasli s preseljenjem u impresivno zdanje na Trgu Republike Hrvatske

26.3.2019.
7:44
Matija Habljak/Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Bura oko počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu namijenjenog gradonačelniku Milanu Bandiću i dalje se ne stišava otkako ga je prošli tjedan predložio dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević.

S druge strane, Akademija od samog useljenja u novo zdanje početkom 2015. godine ima problema s plaćanjem tekućih troškova. Tako je u posljednje četiri godine doznačeno više od 5 milijuna kuna ekstra novca kako bi mogli otplatiti dugove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s održavanjem

Njihovi troškovi drastično su narasli s preseljenjem u impresivno zdanje na Trgu Republike Hrvatske. Kako su iz Muzičke akademije pojasnili za 24sata, sredstva koja su dobivali ostala su na razini onih dok su bili u starim prostorima, a deseci dopisa i molbi upućenih resornom Ministarstvu i Sveučilištu nisu urodili rješenjem. Dobili su samo jednokratnu interventnu pomoć ministarstava i višekratnu interventnu pomoć Sveučilišta.

Na datum 20. ožujka samo su za struju bili dužni 1,002.037,97 kuna. Nepodmireno imaju i 319.824,41 kunu za plin, 505.138,12 kuna za održavanje i servise, 321.671,95 kuna dužni su za ostale režije, a imaju i stavku "ostalo" u kojoj stoji dug od 435.454,50 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasni Bandićev doktorat ljuti profesore s akademije. "Ljuta sam što je dekan iskoristio ime akademije jer je on predložio Bandića za doktorat bez da je pitao Vijeće akademije", izjavila je Dunja Vejzović, ugledna operna pjevačica i dugogodišnja profesorica na Muzičkoj akademiji za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo