kažnjen sa 7000 kuna / Banožić: 'Imam pravo na službeni stan, tražit ću sudsku zaštitu'

Image

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo ga je jer je sam sebi dodijelio stan

20.5.2022.
15:11
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je danas kako "ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 kvadrata, neovisno o tome živi li s obitelji i gdje mu je prebivalište", nakon što ga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo jer je sam sebi dodijelio stan.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te su ga kaznili sa 7000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ", navodi Banožić u objavi na Facebooku.

Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, dodao je, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje", kaže ministar.

Tvrdi da je to i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući ga “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da je prisvojio nešto što mu po zakonu ne pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu", napisao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike