Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KOMENTIRAO NAVODE ZVIŽDAČICE

Banožić: 'Na mene se posljednjih mjeseci vrši ozbiljan napad. Od koga napadi idu? Znate s kima sam u sukobu'

'Zašto me klevetala na ovakav način, najbolje može ona sama objasniti', kazao je ministar

Image
Foto: RTL
RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 17:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Ministar obrane Mario Banožić komentirao je optužbe zviždačice iz Državnih nekretnina Maje Đerek koja je kazala da je u vrijeme dok je Banožić bio ministar imovine od nje tražio da pogoduje.

"Maja Đerek uopće nije zviždačica, ona je zviždaljka interesnih skupina i to ću ponoviti svugdje. Ja sam tu gospođu vidio jednom u životu, to je bilo na jednom sastanku. Do tog sastanka pravila se nevješta, kao da ne zna ništa, iako sam dobio jasnu uputu da je ona zapečatila prostor obitelji koju ja uopće ne poznajem, nisam nikad imao s njima apsolutno nikakav kontakt niti sam se susretao niti išta znam o njihovom poslovanju. Znao sam da je zapečaćen prostor gdje je DORH u ime Hrvatske vodio parnicu, da je parnica bila višemilijunska i da bilo kakva aktivnost po pitanju tog poslovnog prostora prostoru se ne može voditi bez DORH-a", kazao je Banožić.

Kazao je i da je na tom sastanku prvi put vidio Đerek.

Image
tvrdi da je rekla neistine

Banožić o Đerek: 'Prešućuje ono što joj ne ide u prilog. Ona je 'zviždaljka' interesnih skupina, a ne zviždačica'

"Pitao sam jasna pitanja temeljem čega je to učinila i zna li da posljedica može biti da Hrvatska izgubi višemilijunski iznos. Ona je pečaćenjem ometala posjed. Dok RH u tom trenu sigurno dobiva presudu koja je trebala biti u budućnosti pravomoćna temeljem koje bi se oni morali iseliti, platiti milijune štete RH, na što je ona rekla da je na vlastitu odgovornost zapečatila. Ja sam naglasio da ne tražim da otpečati. Za mene je ta priča završena. Postoji Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Nisam pogodovao. Ako je bila u USKOK-u, ja želi da se ovo razjasni. Zašto me klevetala na ovakav način, najbolje može ona sama objasniti. Osjetili ste u medijskom prostor da je ovo na mene nekoliko posljednjih mjeseci ozbiljan napad. U Ministarstvu sam dotakao brojne teme koje godinama nisu bile dirane. Ja sam siguran da ćemo nakon određenih procesa u Ministarstvu biti svjesni da postoje interesne skupine", kazao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rekao je da ne može biti precizniji jer se radi o državnim tajnama.

Ponovno je komentirao Đerek te kazao da godinu i pol nakon otkaza ona postaje osoba koja tjera pravdu.

Upravo se čita

"Za Maju Đerek nisam ni znao da je dobila otkaz. Znam da su se često žalili na nju i ljudi koji su radili s njom i klijenti. Ali Državne nekretnine su zasebna tvrtka, ona je imala svoju nadređenu osobu s kojom je to trebala rješavati, ne s ministrom. Nikad od mene nije dobila nijednu uputu što da čini, nisam tu ženu ni vidio nikada", kazao je.

Na pitanje sumnja li na nekoga konkretno od koga bi išli napadi, Banožić je kazao: "Znate s kim sam u sukobu. Neka institucije odrade svoj posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 17:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba