idu na remont / Banožić zatražio izvješće o neispravnim helikopterima: 'Sigurnost se dovodi u pitanje'

Izrazio je žaljenje što se zbog izdvojenih slučajeva, poput ranije ponude višenamjenskih borbenih aviona, kompletna spremnost i sigurnost dovodi u pitanje

19.8.2020.
10:42
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić najavio je u srijedu kao jesenske prioritete svojega ministarstva smanjenje broja zaposlenih i pripremu plana dugoročnog razvoja oružanih snaga RH, a za neispravne helikoptere rekao je kako je zatražio izvješće i remont.

Uoči sastanka užeg kabineta vlade, Banožić je odgovarao na pitanja novinara o kvarovima na helikopterima zbog kojih predsjednik Republike nije mogao poletjeti i rekao da je zatražio izvješće te dodao kako su bila dva kvara za koje je u jamstvenom roku zatraženo da se uklone, i to o trošku onih koji su radili remont.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je riječ o helikopterima koji imaju preko tisuću sati leta godišnje, ocijenivši tendencioznim pitanja novinara kojima se insinuira da je predsjedniku namjerno podmetnut helikopter s "nekakvim teškim problemom".

"To nije istina. Riječ je o opremi koja je nabavljena prije dugi niz godina. Isto tako, dugi niz godina nije bilo ulaganja. Remont je bio prošle godine, imamo jamstveni rok i tražit ćemo da se otkloni", kazao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zabrinutost postoji /

Ministar Marić o stanju proračuna: 'Slika je bolja nego što smo očekivali. Pred nama su važni koraci'

Image
zabrinutost postoji /

Ministar Marić o stanju proračuna: 'Slika je bolja nego što smo očekivali. Pred nama su važni koraci'

Što se tiče prioriteta ministarstva obrane ove jeseni, rekao je da će se prvo krenuti s pripremama vezano uz novu uredbu smanjenja broja zaposlenih.

"Razgovarat ćemo o jednom dijelu ljudi koji može što prije otići u mirovinu. Također, imamo dio pripremanja za proračun. Isto tako, imamo pripremanje dugoročnog plana razvoja oružanih snaga RH", kazao je, napomenuvši kako će ulaganja ovisiti o proračunu, ali da to ne mora značiti da u ovome trenutku nije realna nabavka borbenih aviona, koje je ranije izdvojio kao strateški cilj Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mora značiti. Treba vidjeti jednostavno kako će ponude izgledati kad one dođu u kompletu", kazao je ministar Banožić.

Izrazio je žaljenje što se zbog izdvojenih slučajeva, poput ranije ponude višenamjenskih borbenih aviona, kompletna spremnost i sigurnost koju pruža hrvatska vojska dovodi u pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog svega toga bih volio da se to privede ove godine kraju i da odaberemo ponuđača, odnosno, da vidimo na koji će se način to zatvoriti kroz određeno vrijeme", poručio je Banožić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo