Zanimljiv tajming / Baš se poklopilo! Dumbović uhićen isti dan kad je politički vrh u Petrinji na predstavljanju projekta obnove

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Bit će predstavljeni prvi sveobuhvatnog projekta potresne obnove centra grada

14.6.2022.
10:43
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Za RTL.hr je potvrdio odvjetnik Dražen Ivanić da je uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović te je u tijeku velika policijska akcija. USKOK sumnja da je Dumbović kao gradonačelnik Petrinje pogodovao tvrtkama vlastitog sina, ali ima tu i sumnje u druga kaznena djela. Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o pogodovanju za radove na sportskom igralištu.

Uhićen je i sin Darinka Dumbovića te je u tijeku pretres kuće bivšeg gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sad mogu samo potvrditi da je priveden te da je riječ o akciji USKOK-a i bit će prepraćen u Zagreb", kazao je Ivandić.

Podsjetimo, mediji su ranije otkrili da je među tvrtkama koji će graditi zamjenske zidane kuće na Baniji i tvrtka Dumbovićeva sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
akcija uskoka i policije /

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. Oglasili se USKOK i policija

Image
akcija uskoka i policije /

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. Oglasili se USKOK i policija

Upravo se danas oko 15 sati državni vrh okuplja u Petrinji na prezentaciji prvog sveobuhvatnog projekta potresne obnove centra grada. Na kojem će se javnosti obratiti i nova gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

O čemu se radi? Grad Petrinja u suradnji s Ministarstvom kulture i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, naručili su projektiranje građevina u centru Petrinje, što je prvi takav sveobuhvatni projekt obnove u potresima pogođenim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dodatno tiče današnjih uhićenja Darinka Dumbovića i njegova sina oglasila se i Sisačko-moslavačka policija.

"Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", navodi policija.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo