Posljedice pandemije / Bazeni i toplice dočekali otvorenje, ali uz nenadoknadivu štetu: 'Imat ćemo minus od sedam, osam milijuna'

Iako se kupanje vratilo s mnoštvom novosti, broj posjetitelja je već do podneva bio neočivano velik

19.5.2020.
17:00
VOYO logo

S novim popuštanjem mjera, nakon točno dva mjeseca otvoreni su bazeni, vodeni parkovi i toplice. No, kupanje više nije isto. 

I ovdje je uveden sveprisutni razmak, ali i za vrijeme boravka u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji kupanja, jedva su dočekali otvaranje prvih termi u Zagorju. Nisu im smetali ni dezinfekcija, ni obvezno davanje osobnih podataka. Uživalo se u unutarnjim, ali i u vanjskim bazenima, na kojima je bilo i više ljudi.

"Iskreno, više je dojadilo biti doma, i sva ta ograničenja koja smo imali. Ovo nam stvarno dođe kao užitak, doći, opustit se, maknut sve to od sebe, tako da nije bilo brige nikakve", rekao je Ivan Karađa iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretna sam, jedva sam dočekala, toplice su moja ljubav. Pridržavamo se svega, evo prije tuširanje, dezinfekcija, razmak metar, metar i pol, dva", izjavila je Lenka Novosel iz Krapine.

Isti taj razmak mora se održavati u bazenu, ali i oko njega, a pazi se i na dezinfekciju ležaljki. Iako se kupanje vratilo s mnoštvom novosti, broj posjetitelja je već do podneva bio neočivano velik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo stvarno zadovoljni, u ovih par sati kako smo počeli raditi, imamo 130 ljudi na kupalištu, a tokom dana ih očekujemo i 300, 400", poručio je Ernest Horvat, voditelj bazena.

Čemu je pogodovao i besplatan ulaz u terme. No, posjetitelji se ne bi požalili da je još nešto bilo besplatno. No, s obzirom na to da će kupališta zbog dva mjeseca bez gostiju imati gubitak od 30-40 posto, besplatnih ustvari baš i neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je više nenadoknadivo, znači mi smo izgubili tu u nekakva dva mjeseca u direktnom poslovanju plus izgubljena šteta, mi ćemo imati minus od sedam, osam milijuna kuna u odnosu na ono što je planirano", rekao je Elvis Pavleković, direktor hotela i kampa.

Kao što je slučaj i s turizmom na moru, i ovdje se nadaju da će domaći turisti, koji na kupalištima i jesi najčešći posjetitelji, barem donekle spasiti sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo