Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Posljedice pandemije

Bazeni i toplice dočekali otvorenje, ali uz nenadoknadivu štetu: 'Imat ćemo minus od sedam, osam milijuna'

Iako se kupanje vratilo s mnoštvom novosti, broj posjetitelja je već do podneva bio neočivano velik

Matija Mlinarić/ 19.5.2020. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S novim popuštanjem mjera, nakon točno dva mjeseca otvoreni su bazeni, vodeni parkovi i toplice. No, kupanje više nije isto. 

I ovdje je uveden sveprisutni razmak, ali i za vrijeme boravka u njemu.

Ljubitelji kupanja, jedva su dočekali otvaranje prvih termi u Zagorju. Nisu im smetali ni dezinfekcija, ni obvezno davanje osobnih podataka. Uživalo se u unutarnjim, ali i u vanjskim bazenima, na kojima je bilo i više ljudi.

"Iskreno, više je dojadilo biti doma, i sva ta ograničenja koja smo imali. Ovo nam stvarno dođe kao užitak, doći, opustit se, maknut sve to od sebe, tako da nije bilo brige nikakve", rekao je Ivan Karađa iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Sretna sam, jedva sam dočekala, toplice su moja ljubav. Pridržavamo se svega, evo prije tuširanje, dezinfekcija, razmak metar, metar i pol, dva", izjavila je Lenka Novosel iz Krapine.

Isti taj razmak mora se održavati u bazenu, ali i oko njega, a pazi se i na dezinfekciju ležaljki. Iako se kupanje vratilo s mnoštvom novosti, broj posjetitelja je već do podneva bio neočivano velik.

Upravo se čita

Image
U SUBOTU PRVI ISPIT

Kamo s kutijom od pizze, a kamo s tetrapakom? Direktova mala škola razdvajanja otpada

"Mi smo stvarno zadovoljni, u ovih par sati kako smo počeli raditi, imamo 130 ljudi na kupalištu, a tokom dana ih očekujemo i 300, 400", poručio je Ernest Horvat, voditelj bazena.

Čemu je pogodovao i besplatan ulaz u terme. No, posjetitelji se ne bi požalili da je još nešto bilo besplatno. No, s obzirom na to da će kupališta zbog dva mjeseca bez gostiju imati gubitak od 30-40 posto, besplatnih ustvari baš i neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"To je više nenadoknadivo, znači mi smo izgubili tu u nekakva dva mjeseca u direktnom poslovanju plus izgubljena šteta, mi ćemo imati minus od sedam, osam milijuna kuna u odnosu na ono što je planirano", rekao je Elvis Pavleković, direktor hotela i kampa.

Kao što je slučaj i s turizmom na moru, i ovdje se nadaju da će domaći turisti, koji na kupalištima i jesi najčešći posjetitelji, barem donekle spasiti sezonu.

Matija Mlinarić/ 19.5.2020. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba