I on bi blokirao NATO / Beljak objavio da podržava Milanovića: 'HSS ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez... zbog BiH'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Predsjednik HSS-a objavio je da, vezano uz iskazanu želju Švedske i Finske za priključenjem NATO-u, HSS podupire stavove predsjednika RH

19.5.2022.
13:41
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska seljačka stranka podupire stajalište predsjednika Republike Zorana Milanovića te ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva u BiH, priopćili su u četvrtak iz HSS-a.

Predsjednik stranke Krešo Beljak priopćio je da je Predsjedništvo HSS-a, vezano uz iskazanu želju Švedske i Finske za priključenjem NATO-u, poduprlo stajalište predsjednika Milanovića koje je, naveo je, sukladno i stajalištu njihove sestrinske stranke u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Predsjednik RH /

Mediji po Europi pišu o 'kontroverzama' Milanovića, Der Standard ga naziva 'prijateljem Kremlja'

Image
Predsjednik RH /

Mediji po Europi pišu o 'kontroverzama' Milanovića, Der Standard ga naziva 'prijateljem Kremlja'

"Dakle, HSS ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva i političke situacije Hrvata u susjednoj Bosni i Hercegovini", poručio je Beljak.

Hrvatski predsjednik Milanović i u srijedu je izjavio da Hrvatska ne smije odustati od uvjetovanja članstva Finske i Švedske u NATO-u dok se ne riješi problem Hrvata u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije čin protiv Finske i Švedske, nego za Hrvatsku", kazao je Milanović na konferenciji za novinare na Pantovčaku.

HSS i o abortusu

Izrazio je uvjerenje da se problem izbornog zakona u BiH i jednakopravnost Hrvata može riješiti uvjetovanjem finskog i švedskog članstva, najavivši da će hrvatskom veleposlaniku pri NATO-u Mariju Nobilu dati instrukciju da bude protiv članstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HSS-a su poručili i kako u potpunosti podržavaju pravo žena na izbor te su protiv bilo kakvih inicijativa koje bi išle prema zakonskim zabranama pobačaja. Zalažu se da se postojeći zakon koji regulira pravo na pobačaj uredi sukladno naputku Ustavnog suda, ali ne na način da se postojeća prava žena reduciraju.

Beljak je u priopćenju zaključio da se u HSS-u zauzimaju i za obaveznu spolnu, odnosno seksualnu edukaciju u sklopu hrvatskog obrazovnog sustava kako mlade žene "ne bi pogrešno usvojile notornu neistinu da je pobačaj jedan od načina kontracepcije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo