obavijestio hrvatske vode / Beljak pozvao premijera da spriječi pljačku od 2,5 mlrd. kn: 'Želim mu pomoći da ne bi za večeru imao pun tanjur g****a'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tvrdi da je natječaj Hrvatskih voda, raspisan u lipnju ove godine za 30-ak područja, namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanim s HDZ-om

20.9.2022.
13:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je u utorak premijera Andreja Plenkovića da spriječi još jednu pljačku, ovaj puta vrijednu 2,5 milijardi kuna, te poništi natječaj koje su raspisale Hrvatske vode za usluge preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava i leda.

"Sprema se pljačka u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna", poručio je Beljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je natječaj Hrvatskih voda, raspisan u lipnju ove godine za 30-ak područja, namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanim s HDZ-om.

To je vidljivo iz toga što se na natječaj javila samo po jedna tvrtka za određeno područje, kao i iznosa procijenjene vrijednosti radova i vrijednosti ponuda, kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao primjer naveo je tvrtku ZGS Vuka -GEOMAP koja je za radove na području malog sliva Vuke procijenjene vrijednosti od 79,5 milijuna kuna dala ponudu koja je samo 7 lipa niža.

Image
U KABINETU PREMIJERA /

Plenković 2018. pred 5 svjedoka naredio Ćoriću izvoz hrvatske nafte u Mađarsku? Nacional tvrdi da je

Image
U KABINETU PREMIJERA /

Plenković 2018. pred 5 svjedoka naredio Ćoriću izvoz hrvatske nafte u Mađarsku? Nacional tvrdi da je

Beljak također tvrdi da su neki vlasnici i suvlasnici tvrtki koje su se javile na natječaj saborski zastupnici HDZ-a i njihovi sinovi (Pero Ćosić), donatori HDZ-a (Ivan Sikirica), bivši direktori Hrvatskih voda (Slavko Rajnović) .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i Kamila Vranu, Zorana Crnekovića, Maria Krajnovića kao i Tomislava Krmeka, vlasnika jahte na kojoj je ljetovao bivši ministra financija Zdravko Marić.

"Želim pomoći Andreju Plenkoviću kako već sutra ili ovih dana ne bi ponovno za večeru imao pun tanjur tuđih g....a",  poručio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak kaže da je o svemu obavijestio Hrvatske vode i da su mu poručili da je sve po zakonu, ali da nije obavijestio Državno odvjetništvo jer toj instituciji ne vjeruje zbog prijašnjih iskustava.

Zastupnik je komentirao i Plenkovićevu izjavu da mu je kucao na vrata i tražio da uđe u vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam kucao na vrata, ja ne kucam na vrata, ja sam poznat po tome da vrata obijam pajserom. Prema tome Plenković laže kao pas”, izjavio je Beljak i dodao kako mu je Plenković 2017. nudio da bira  što hoće biti no da se njega ne može kupiti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo