Digla se prašina / Krešo Beljak šokirao: 'UDBA očito nije pobila dovoljno emigranata!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Izjava predsjednika HSS-a izazvala je brojne reakcije

13.1.2020.
8:17
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak šokirao je javnost komentirajući tvit Katie Pavlich, konzervativne komentatorice hrvatsko-njemačkih korijena. Katie je u svom tvitu napisala kako jugonostalgičari ne shvaćaju da je bilo preko 100 političkih atentata izvan Jugoslavije u razdoblju od 1945. do 1990. organiziranih od strane UDBA-e.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak je na to na svom tvitu napisao kako UDBA "očito nije pobila dovoljno emigranata jer znamo tko je radio s... i tko je potencirao ratove od 1991. do 1999. godine" i time izazvao oštru reakciju MOST-ovog saborskog zastupnika Marka Sladoljeva koji je na Facebooku komentirao kako Krešo Beljak mora ili dati ostavku ili se ispričati svim žrtvama totalitarnih režima.

"Krešo Beljak opravdava egzekucije UDBA-e nad HRVATSKOM emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za ratove 90-ih i agresiju na Hrvatsku krivi fašisti s obje strane koji su po Beljaku nažalost izbjegli krvavu ruku egzekutora. U normalnoj zemlji njegova politička karijera bi bila gotova! Njegova izjava je u suprotnosti s europskim rezolucijama koje osuđuju totalitarne i autoritarne režimima, ali i s Deklaracijom o Domovinskom ratu koja uzrok rata s pravom prepoznaje u velikosrpskoj agresiji a ne fašistima u svim državama bivše Jugoslavije koje UDBA nije dohvatila. Ono što je žalosno je činjenica da je on predsjednik stranke koja je u komunističkom režimu bila progonjenja od takozvanih antifašista. HSS je bila stranka koja je bila protiv svih oblika totalitarizma i zato je nastradala i od komunizma i fašizma. Tvrditi da 100 ubijenih ljudi od strane UDBA-e nije dovoljno znači pozivati na egzekuciju svih onih koji ne misle kao ti. Krešo Beljak nakon ovog mora dati ostavku ili se ispričati svim žrtvama totalitarnih režima. Druge opcije nema", napisao je Sladoljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo