podaci o izvršenju / Bernardić: 'Hrvatska raste, ali Zagreb stagnira - iz rebalansa proračuna se vidi krivo planiranje'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Bernardić je na konferenciji za novinare ocijenio kako se iz podataka o izvršenju i rebalansu proračuna vidi potpuno krivo planiranje na početku godine, kao i u zadnjih nekoliko mjeseci

20.10.2015.
13:42
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska raste ali, nažalost, Zagreb stagnira, poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić u utorak, uoči skupštinske sjednice koja će se održati 22. listopada, a na dnevnom redu imat će izvršenje i rebalans gradskog proračuna. 

Bernardić je na konferenciji za novinare ocijenio kako se iz podataka o izvršenju i rebalansu proračuna vidi potpuno krivo planiranje na početku godine, kao i u zadnjih nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradska uprava planirala je prije samo nekoliko mjeseci u rebalansu plus od 250 milijuna kuna, a danas planiraju minus od 118 milijuna kuna, što pokazuje da ne znaju u kojem smjeru idu gradske financije. Ili nemaju pojma ili ih nije briga, a vjerojatno i jedno i drugo", rekao je Bernardić.

Iz podataka o izvršenju proračuna razvidno je, kaže Bernardić, da je Grad Zagreb iz europskih fondova iskoristio tek 697.000 kuna u ovoj godini, što je otprilike 0,02 promila gradskog proračuna. Također se vidi da je komunalni doprinos, koji je pokazatelj investicija, pao za 15 posto, nakon što je 2013. pao za 30 posto, a lani dodatnih 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnje dvije godine investicije u Zagrebu su prepolovljene, praktički se ne događa ništa i ne gradi se ništa", ustvrdio je Bernardić dodavši kako to potvrđuje i uređenje Trga dr. Franje Tuđmana, koje "traje više nego Domovinski rat", a još nije napravljen ni idejni projekt. 

Također je upozorio da je Centar za gospodarenje otpadom ove godine od planiranih pola milijuna kuna uspio uprihoditi svega 201 kunu, tako da se ne mogu nabaviti kante od 80 litara, ni prorijediti odvoz otpada niti pokrenuti izgradnja Centra za gospodarenje otpadom, niti dovesti nove "zelene otoke" pred kontejnere u svakom zagrebačkom kvartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je s konferencije za novinare uputio i pitanje predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine Darinku Kosoru (HSLS), koji je kandidat Domoljubne koalicije u I. izbornoj jedinici, zašto ne poštuje zakon i odluke Grada, jer su reklame i dalje na Trgu bana Jelačića unatoč tome što su trebale biti uklonjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo