kritike oporbe / Bernardić: 'Neprihvatljivo je guranje rasprave o ministru Barišiću kasno u noć'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Rasprava je u tri popodne, a ne duboko u noć. Kome je to duboka noć, neka se povuče i ide odmoriti. Problem je u onome tko je ukinuo prijenos javnih sjednica izmjenama Zakona o HRT-u'

9.2.2017.
13:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u četvrtak kako im je posve neprihvatljivo guranje rasprave o ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću "kasno u noć" umjesto ujutro kako je bila najavljena, na što mu je Jasen Mesić (HDZ) uzvratio kako 15 sati, kad počinje rasprava o toj temi, nije duboka noć.

"Ne znam koji je razlog odugovlačenja. Možda su to nove činjenice koje su se pojavile danas na portalima. Ne znam što je razlog da premijer Plenković ne dolazi danas u Sabor i ne znam što je razlog da raspravu oko povjerenja ministru Barišiću pokušavate gurnuti kasno u noć, kao što ste gurnuli kasno u noć", rekao je Davor Bernardić nakon stanke koju je po toj temi zatražio od predsjedavajućeg Sabora, tijekom rasprave o HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je da se rasprava odmah stavi na dnevni red i da u sabornicu dođe premijer "koji po svojim ovlastima odgovara Saboru kao predsjednik vlade".

Ako se to ne dogodi, najavio je Bernardić, SDP će napustiti sabornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov Jasen Mesić izvijestio je da je tek završila sjednica Vlade. "Ne može dotrčati premijer u sabornicu kad to bilo kome padne na pamet", dodao je te podsjetio da se bivši premijer Zoran Milanović nije 'ukazao' u sabornici kad se raspravljalo o ministru Jovanoviću.

Mesić smatra i da raspravu o ministru Barišiću zavlače upravo SDP-ovci jer stalno traže stanke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rasprava je u tri popodne, a ne duboko u noć. Kome je to duboka noć, neka se povuče i ide odmoriti. Problem je u onome tko je ukinuo prijenos javnih sjednica izmjenama Zakona o HRT-u", poručio je Mesić.

Nakon što je ponovio da će rasprava biti u 15 sati, SDP-ovci su napustili sabornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo