ugroženo područje / Bernardić obišao područje ekološkog incidenta : 'Vladin nerad ugrožava živote Brođana'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Pozvao je Vladu da u najkraćem mogućem roku iskoristi sve mogućnosti i riješi ovaj problem

31.3.2018.
13:52
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Područje ekološkog incidenta i tvornicu vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu u subotu je obišao predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je ustvrdio da "Vladin nerad ugrožava živote Brođana".

Image

Davor Bernardić obišao ugroženo područje i Vodovod

Image

Davor Bernardić obišao ugroženo područje i Vodovod

"Danas sam ovdje jer se građani zadnjih devet godina bore za čist zrak. U zadnje dvije godine ovdje su bila tri ministra iz HDZ-ovih vlada. Tri ministra koji su došli poslikali se i otišli. Ovdje je bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i problem je i dalje aktualan. Nečinjenje vlade Republike Hrvatske danas je počelo ugrožavati ljudske živote. Ova voda ne samo da nije za piće, ova voda je štetna za zdravlje. Uz zrak koji je onečišćen, to je uzrok na žalost teških oboljenja", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je Vladu da u najkraćem mogućem roku iskoristi sve mogućnosti i riješi ovaj problem.

"Neka se rafinerija (u Bosanskom Brodu) modernizira ili neka se zatvori. Ali ne može se ostaviti građane Slavonskog Broda da se truju vodom i zrakom i da budu građani drugog reda", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina koje se opskrbljuju sa slavonskobrodskog vodocrpilišta vodom za koju je utvrđeno da je onečišćena ugljikovodicima i ne može se koristiti niti nakon prokuhavanja, danas pitku vodu mogu dobiti na sedam mjesta u gradu i na tri mjesta izvan grada. 

Gradonačelnik Mirko Duspara onečišćenje vode povezuje s ekološkim incidentom koji se dogodio u srijedu kada je tijekom tlačnog ispitivanja dijela produktovoda od rafinerije u Bosanskom Brodu do Slobodnice došlo je do istjecanja naftnih derivata. Ispitivanje je provodila tvrtka Crodux d.o.o. radi moguće prenamjene u plinovod kojim bi se opskrbljivala rafinerija u Bosanskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posjeta Slavonskom Brodu novinari su Bernardića pitali kako komentira "napade" na njega koji su uslijedili nakon što je ustvrdio da predsjednik IDS-a i predsjednik Vlade imaju istog savjetnika za odnose s javnošću, a on je odgovorio da ne vidi gdje je problem i zašto se digla takva bura jer samo inzistira na istini.  

"Ne vidim gdje je problem, i zašto se digla takva bura. Nema nikakvog sukoba, ali mima inzistiranja na istini. I uvijek ću inzistirati na istini. Postavio sam neka pitanja na koja na žalost nisam dobio odgovor. Ako je u zemlji  iz koje svakog dana iseljavaju ljudi, u kojoj ljudi sve teže žive i u kojoj se ne provode reforme, jedini problem ja osobno kao predsjednik SDP-a, onda se zaista trebamo upitati o čemu se ovdje radi", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo