NEZADOVOLJSTVO OPORBE / Bernardić opleo po premijeru nakon odluke Vijeća: 'Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Najoštrije osuđujemo odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH'

28.2.2018.
20:40
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak u vezi s pozdravom "Za dom spremni". "Danas je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak kojim je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' postao dopustiv u iznimnim situacijama.

To znači da će taj pozdrav biti vidljiv na samo nekoliko kilometara od Jasenovca", navodi se u priopćenju SDP-a u kojem prenosi Bernardićevo reagiranje nakon što su objavljeni zaključci i preporuke tog Vijeća,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH.

Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo", ističe se u priopćenju. SDP smatra da vladajući "ne znaju riješiti ozbiljne probleme" i da do "punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i uvijek kada u državi dođe do ozbiljnih problema koje ne znaju riješiti, kada se ne provode reforme i kad nemaju nikakvih planova za budućnost ove zemlje, vladajući nas vuku u prošlost. I, ovaj put do punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost. S obzirom da nije znao ili nije mogao, ili još preciznije, nije smio riješiti situaciju sa spomen-pločom u Jasenovcu, Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića“, priopćio je SDP prenoseći izjavu svog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike